Close sidebar
Close sidebar

Un barbat cu dizabilitati, obligat de compania aeriana sa se tarasca pe scari pentru a urca in avion

O companie aeriana din Japonia se afla in mijlocul unui scandal de imagine, dupa ce l-a obligat pe un barbat cu dizabilitati sa se tarasca pe scari pentru a urca in avion, scrie BBC News.

A.L.,


DISTRIBUIE
acest articol

Hideto Kijama se afla intr-un scaun cu rotile si a reusit sa ajunga la bordul avionului cu ajutorul prietenilor cu care calatorea. insa la zborul de la intoarcerea de pe insula Amami, angajatii companiei aeriene i-au spus ca, din motive de securitate, nu i se va permite imbarcarea, daca nu poate urca singur in avion, fara ajutor.

Kijama a fost apoi nevoit sa se urce in aeronava tarandu-se pe scari. Barbatul, care calatoreste frecvent cu avionul, a vizitat pana acum 200 de aeroporturi din 158 de tari, de cand a ramas paralizat de la brau in jos, in urma unui accident de rugby, in 1990. El spune ca este prima data cand este umilit de angajatii unei companii aeriene si ca, de obicei, primeste ajutor chiar din partea insotitorilor de zbor pentru a urca in avioane si a se aseza pe scaun.

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Gemenii dați dispăruți în Târgu Jiu au fost găsiți în Arad. Își închiriaseră o garsonieră și urmăreau știri despre ei- antena3.ro

El a declarat pentru Nippon TV ca a fost "surprins" de strictetea regulilor si ca este curios daca angajatilor companiei aeriene nu li s-a parut "gresit" modul in care l-au tratat.

Ulterior, compania Vanilla Air, un subsidiar low cost al All Nippon Airways, si-a cerut scuze pentru incident si a anuntat ca va introduce masuri speciale pentru persoanele cu dizabilitati.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI