Close sidebar
Close sidebar

Un bărbat de 86 de ani a murit în fața Spitalului Municipal Ploieşti. Paznicul nu a alertat medicii

Un bărbat de 86 de ani a decedat, vineri, după ce a căzut pe stradă, lângă Spitalul Municipal Ploieşti, fiind observat de către paznicul de la spital, care nu ar fi alertat cadrele medicale. Apelul la 112 a fost făcut ulterior de o persoană care se afla în zonă.

Sorin Negru,

Bărbatul căzut în fața spitalului a fost supus manevrelor de resuscitare, însă fără rezultat. 

[Sursa foto: Facebook]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Primarul Ploieştiului, Andrei Volosevici, a dispus verificări de urgenţă, după ce un bărbat de 86 de ani a decedat, vineri, în faţa Spitalului Municipal, iar paznicul unităţii, care ar fi observat că persoana în cauză a căzut, nu ar fi alertat cadrele medicale.

Citeste si: OMS, anunț de ultim moment despre variola maimuței

"Având în vedere tragicul eveniment întâmplat astăzi în faţa Spitalului Municipal Schuller, primarul Andrei Volosevici a dispus de urgenţă cercetarea celor întâmplate şi verificarea camerelor de filmat. În situaţia în care se dovedeşte că angajaţii spitalului nu au acţionat cu bună credinţă, vor fi aplicate sancţiuni disciplinare", se arată într-un comunicat de presă transmis de Primăria Ploieşti.

Cum s-a produs tragedia din fața spitalului 

Purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Prahova, George Duţă, a precizat, că un echipaj cu medic a intervenit în Ploieşti, în zona Spitalului Municipal, unde un bărbat de 86 de ani se afla în stare de inconştienţă.

Pacientul a fost supus manevrelor de resuscitare, însă fără rezultat.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

"La data de 27 mai, în jurul orei 11,00, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Ploieşti au fost sesizaţi despre faptul că pe strada Ana Ipătescu din municipiu se află o persoană inconştientă. Deplasaţi la faţa locului, poliţiştii au constatat faptul că cele sesizate se confirmă, în cauză fiind vorba despre un bărbat în vârstă de 86 de ani, care a fost declarat decedat de către personalul medical sosit la faţa locului", a transmis Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova.  

Din primele verificări efectuate de poliţişti, nu rezultă indicii de săvârşire a vreunei infracţiuni. Cadavrul bărbatului a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală Prahova în vederea efectuării necropsiei. 

Viceprimarul Ploieştiului Magdalena Trofin a declarat, pentru Agerpres, că din discuţiile avute a rezultat faptul că angajatul firmei de pază cu care spitalul are contract ar fi observat că bărbatul s-a prăbuşit lângă gardul spitalului, însă nu a avut "o reacţie logică de a alerta autorităţile medicale".

"Regret foarte mult incidentul şi transmit condoleanţe familiei îndoliate! Personalul spitalului a intervenit de îndată ce a fost alertat de o persoană aflată în zonă, dar, din păcate, bărbatul a fost declarat decedat", a spus Magdalena Trofin.

Paznicul de la spital riscă pierderea locului de muncă

Conform unui comunicat al Primăriei Ploiești, edilul a primit informaţii contradictorii cu privire la acest eveniment.

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

"Informaţiile pe care le-am primit în primă fază sunt contradictorii, de aceea am dispus aceste verificări. Indiferent de funcţie, suntem în primul rând oameni şi dacă se dovedeşte vinovăţia salariaţilor de la spital, vom merge chiar până la desfacerea contractului de muncă", a declarat primarul Andrei Volosevici, potrivit comunicatului menţionat.

În cauză, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI