Close sidebar
Close sidebar

Un cutremur cu magnitudinea de 7.4 a lovit nord estul Japoniei. ALERTA de tsunami a fost ridicata. Cel putin o persoana a fost ranita UPDATE

Autoritatile au lansat o alerta de tsunami, relateaza BBC.Un puternic cutremur cu magnitudinea 7.4 s-a inregistrat marti dimineata in largul coastelor Japoniei (ora locala), fiind emisa alerta de tsunami.

A.L.,


DISTRIBUIE
acest articol

UPDATE: Un cutremur puternic, urmat de o avertizare de tsunami, a avut loc in estul Japoniei, a anuntat institutul american de geofizica USGS. Un prim val seismic, cu inaltimea de 60 de centimetri, a lovit portul Onahama din Fukushima, dar autoritatile au avertizat ca ar putea exista si altele.

Intre timp, USGS a revizuit in scadere magnitudinea seismului, produs la 67 de kilometri nord-est de Iwaki, la o adancime de 10 kilometri, la 6,9 de la 7,3. Cutremurul a fost urmat de mai multe replici.

Cel putin o persoana a fost ranita la cap de mai multe vase care au cazut, au anuntat autoritatile. Deocamdata nu exista informatii despre alte victime.

Compania de cai ferate Japan Railways a suspendat circulatia a zeci de trenuri din estul tarii, ca masura de precautie, pentru ca inginerii sa verifice sinele.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Fructul care pune în funcțiune activitatea creierului și curăță celula nervoasă. Medicul Vlad Ciurea: „Este formidabil”- antena3.ro

Comania de electricitate TEPCO a anuntat pe site-ul sau ca niciuna dintre centralele sale nu a suferit avarii in urma seismului, desi in unele zone alimentarea cu energie electrica a fost intrerupta.

Imagini difuzate de posturile de televiziune au aratat navele indreptandu-se in larg din porturile din Fukushima, in timp ce sirenele de avertizare sunau.

Potrivit unui oficial din orasul Iwaki, la centrul de cercetare Kureha din complexul petrochimic din oras a fost detectat fum in jurul orei locale 6.17 (23.17 ora Romaniei). Incendiul a fost stins 23 de minute mai tarziu.

Oficialul a precizat ca in oras nu s-au inregistrat alte pagube.

Conducerea unui hotel din Ofunato, avariat grav de seismul din 2011, si-a indemnat oamenii sa ramana in cladire, pentru ca aceasta se afla pe un dea

Un cutremur cu magnitudinea de 6,9  a lovit nord estul Japoniei. Autoritatile au lansat o alerta de tsunami, relateaza BBC.
Un puternic cutremur cu magnitudinea 6,9  s-a inregistrat marti dimineata in largul coastelor Japoniei (ora locala), fiind emisa alerta de tsunami.
Epicentrul seismului a fost localizat la 67 de km de Iwaki, prefectura Fukushima, la o adancime de 10 km.
Autoritatile au avertizat localnicii de pericolul unor valuri inalte de 3 metri si le-au transmis sa evacueze zona.

Epicentrul seismului a fost localizat la 67 de km de Iwaki, prefectura Fukushima, la o adancime de 10 km.Autoritatile au avertizat localnicii de pericolul unor valuri inalte de 3 metri si le-au transmis sa evacueze zona.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI