UPDATE: Anunțul făcut de Ministerul Apărării

”În cursul nopţii de 9/10 februarie, forţele ruse au executat atacuri cu drone asupra infrastructurii portuare ucrainene de la Ismail şi Reni, în proximitatea graniţei dintre Ucraina şi România. Ministerul Apărării Naţionale a monitorizat situaţia în zona de frontieră şi a activat procedurile de Poliţie Aeriană, notificând la ora 00.26 Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă cu privire la zonele din judeţul Tulcea care ar fi putut fi afectate de riscurile asociate acestei situaţii şi ulterior, la ora 00.48

pentru jud. Galaţi. IGSU a emis mesaje RO-Alert pentru aceste două judeţe, iar starea de pre-alertă aeriană a încetat în jurul orei 02.50”, a transmis, sâmbătă, Ministerul Apărării.

Potrivit sursei citate anterior, aeronave F-16 ale Forţelor Aeriene Turce din Baza Aeriană 86 de la Feteşti au fost ridicate, în jurul orei 01.15, pentru a executa misiuni de cercetare a spaţiului aerian naţional pe timpul acestei situaţii.

”Ulterior, la ora 05.30, ca urmare a reluării atacurilor în zona portului ucrainean Reni, a fost transmisă către Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă o nouă notificare pentru judeţul Galaţi, fiind transmis un mesaj RO-Alert. Două aeronave F-16 ale Forţelor Aeriene Române din Baza Aeriană 86 de la Feteşti au fost pregătite pentru executarea unei misiuni de poliţie aeriană, însă evoluţia situaţiei aeriene nu a necesitat, în acest caz, decolarea lor”, a mai precizat Ministerul Apărării.

”Deşi în niciunul dintre cele două valuri de atac asupra porturilor ucrainene, sistemul de supraveghere radar al Armatei României nu a indicat pătrunderi neautorizate în spaţiul aerian naţional şi nu au fost raportate, prin mijloacele de supraveghere şi observare, posibile căderi accidentale de resturi de drone folosite în aceste atacuri pe teritoriul naţional, începând cu ora 8, echipe ale MApN execută verificări suplimentare în teren, în zona Ceatalchioi, jud.

Tulcea”, a mai transmis sursa citată.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

”Ministerul Apărării Naţionale condamnă cu fermitate atacurile executate de Federaţia Rusă împotriva unor obiective şi elemente de infrastructură civilă din porturile ucrainene de la Dunăre. Aceste atacuri sunt nejustificate şi în gravă contradicţie cu regulile dreptului internaţional umanitar. Forţele MApN vor continua misiunile de monitorizare a spaţiului aerian şi de cercetare în zonele în care pot să apară riscuri ca urmare a acestor situaţii”, au mai precizat oficialii MApN.

Rusia a atacat cu drone către zonele dunărene ale Ucrainei, chiar la granița cu România.

Șase ore a durat alarma dată de atacul aerian. Porturile Ismail și Reni au fost vizate, potrivit presei ucrainene.

Mesaje Ro-Alert pentru locuitorii din Tulcea

Locuitorii județului Tulcea au primit mesaje Ro-Alert prin care au fost atenționați că ar putea cădea obiecte din spațiul aerian.

Prin intermediul mesajului RO-Alert, locuitorii erau sfătuiți să se adăpostească în beciuri sau în adăposturi de protecție civilă sau să stea în casă, nu în apropierea geamurilor și a pereților exteriori.

"Au fost lovituri cu drone la ucrainieni. Au fost în două reprize, una după ora 1 și o altă serie spre dimineață. Zgomotul s-a simțit foarte tare.
În Tulcea s-a simțit foarte tare, bănuiesc că au avut încărcătură mult mai mare", a declarat primarul comunei Ceatalchioi, Tudor Cerenga pentru Antena 3 CNN.

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: Motivul pentru care Nicki Minaj și-a anulat concertul de la Saga Festival: "Trebuie să mă asigur că iau decizii corecte". Superstarul internațional era cap de afiș- radioimpuls.ro

 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si