"Solicitarea s-a facut in jurul orei 07.45. Este vorba despre un proiectil de aviatie gasit in zona portului, de aproximativ 250 de kilograme, mai exact in apropiere de Administratia Fluviala a Dunarii de Jos. Dupa sosirea inspectorilor tehnici la fata locului, s-a constatat ca este vorba de un proiectil de aviatie de aproximativ 250 de kilograme, care a fost descoperit in urma unor lucrari de santier executate in zona respectiva.

S-a actionat pentru evacuarea personalului angajat in respectivul santier si acum se cauta un santier pentru ridicarea proiectilului pentru ca nu exista in dotarea niciunui inspectorat un utilaj pecial pentru asa ceva, tinând cont de greutatea foarte mare a proiectilului. Proiectilul se pare ca ar fi din cel de-al Doilea Razboi Mondial. E un proiectil ramas neexplodat", a declarat, pentru MEDIAFAX, Florin Negut, purtatorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Giurgiu.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Echipa pirotehnica va decide

ce se va intampla cu proiectilul.
"Sunt poligoane special amenajate, de exemplu ISU Giurgiu are un poligon in zona Baneasa unde se fac niste transee in care se pun toate proiectilele gasite neexplodate si in acea zona se face distrugerea munitiei. Asta o va stabili echipa pirotehnica, daca o sa il distruga astazi  sau daca o sa il depoziteze pentru o distrugere ulterioara", a mai spus, pentru MEDIAFAX, Florin Negut.

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si