Close sidebar
Close sidebar

Un psiholog de la Harvard spune ca oamenii te judeca dupa doua criterii atunci te intalnesc prima data

Profesorul Amy Cuddy, de la Harvard Business School, studiaza de 15 ani cum isi fac oamenii primele impresii despre alti oameni pe care ii intalnesc prima data.

,


DISTRIBUIE
acest articol

Impreuna cu alti doi colegi profesori psihologi, Amy Cudy cerceteaza de 15 ani cum isi fac oamenii primele impresii despre altii si a descoperit ca acest lucru se bazeaza pe doua criterii. Cercetatoarea a explicat in cartea sa, "Presence", ca atunci cand intalnesc o persoana noua, oamenii au in cap doua intrebari si in functie de raspunsul la aceste intrebari isi fac o impresie despre persoana respectiva, scrie independent.co.uk.

Intrebarile sunt:

Pot sa am incredere in aceasta persoana?

Pot sa respect aceasta persoana?

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Astronauții rămași blocați în spațiu până anul viitor vor vota plutind, de pe orbita Pământului, la alegerile prezidențiale americane- antena3.ro

In functie de raspunsurile pe care le au la aceste intrebari, oamenii incep sa stabileasca niste relatii cu noii cunoscuti.

" Daca incerci sa influentezi pe cineva care nu are incredere in tine, nu o sa ajungi prea departe. Ba chiar s-ar putea sa fii privit ca o persoana suspicioasa si sa fii perceput ca o persoane manipulativa", spune Cuddy.

"O persoana calda, de incredere starneste admiratie.

Dupa ce stabilesti o relatie de incredere, o sa ai parte si de putere", mai spune aceasta.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI