Close sidebar
Close sidebar

Unul dintre ultimii elefanti cu colti enormi a fost ucis in Kenya

Unul dintre cei mai batrani si mai mari elefanti din Africa a fost ucis de braconieri in sudul Kenyei, a anuntat luni o organizatie de protejare a animalelor. Potrivit acestora, in intreaga lume mai exista doar 25 de astfel de exemplare cu colti uriasi.

A.C.,


DISTRIBUIE
acest articol

Elefantul Satao II a fost gasit mort, luni, in pacrul national Tsavo. Acesta ar fi fost ucis de o sageata cu otrava, o tehnica extrem de folosita de braconieri.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

"Din fericire, gratie colaborarii cu serviciul kenyan pentru fauna salbatica, am gasit carcasa inainte ca braconierii sa poata fura fildesul", a precizat acesta, adaugand ca braconierii au fost arestati, potrivit BBC .Coltii elefantului Satao cantareau de peste 50 de kilograme fiecare.

In lume mai sunt doar 25 de elefanti cu astfel de colti.

Potrivit Uniunii internationale pentru conservarea naturii (UICN), populatia de elefanti din Africa a inregistrat cea mai mare cadere din ultimii 25 de ani: pe continent traiesc acum circa 415.000 de elefanti, respectiv cu 111.000 mai putini decat deceniul trecut. Iar masacrul continua in ritmul abrupt de 30.000 de elefanti pe an.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI