Close sidebar
Close sidebar

Țara care a anunțat că primește turiști începând cu luna iunie

Spania primește turiști străini cu certificate COVID-19, din luna iunie. Anunțul a fost făcut de Fernando Valdés, secretar de stat în Ministerul Turismului.

Georgiana Balaban,

Liberi la vacanțe în Spania. [Sursa foto: PixaBay]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

„Spania îşi propune să redeschidă graniţele pentru turiştii străini începând cu luna iunie, sub schema certificatului de sănătate digital Covid”, a spus Fernando Valdés, secretar de stat în Ministerul Turismului.

Oficialul a anunțat la summit-ul Consiliului Mondial al Turismului şi Călătoriilor din Mexic, că programul- prin care turiştii trebuie să demonstreze că au fost vaccinaţi, testaţi negativ sau vindecaţi de Covid-19- se va dovedi „fundamental pentru a oferi călătorilor siguranţă”.

Citeste si: VIDEO- Grecia și Spania așteaptă turiști români

Fernando Valdés a transmis că Spania participă la o schemă pilot a certificatului digital, în luna mai, şi „va fi gata să primească vizitatori în iunie”.

Liberi la vacanțe în Spania, după vaccinare

Secretarul de stat a explicat că noua schemă şi campania de vaccinare din Spania reprezintă „înainte şi după”, comparat cu situaţia de anul trecut, dar a subliniat că certificatele „nu sunt o baghetă magică”.

Citeste si: Lista zonelor cu risc epidemiologic a fost actualizată. Ce țări se află acum pe listă

Citeste si: Salarii mai mari de la 1 ianuarie 2025. Cu cât vor crește veniturile angajaților și cine va beneficia de bani mai mulți- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Fructul care pune în funcțiune activitatea creierului și curăță celula nervoasă. Medicul Vlad Ciurea: „Este formidabil”- antena3.ro

Certificat COVID-19. [Sursa foto: PixaBay]

Conform lui Valdés certificatul Coronavirus dă un grad de siguranță pentru că le permite turiștilor imunizați să călătorească. De asemenea, dacă au rezultat negativ deşi nu au fost imunizaţi sau dacă s-au vindecat de Covid-19.

Citeste si: Italia anunță că scurtează carantina pentru cei care vor călători pe teritoriul său

Spania are o populaţie de 47 de milioane de locuitori. Aici s-au înregistrat până în prezent aproximativ 3,5 milioane de contaminări şi 77.855 de decese asociate.

În campania de vaccinare au fost administrate, deocamdată, circa 15 milioane de doze, iar 4,02 milioane de persoane au primit ambele doze de vaccin.

Guvernanții au afirmat că au în vedere ca până la finalul verii 70% din populaţia adultă să fie vaccinată.

Citeste si: Bill Gates, declarații de ultima ora! Când va lua sfârșit pandemia COVID?

Citeste si: Crima care a îngrozit Republica Dominicană! Doi tineri căsătoriți, uciși cu zeci de focuri de armă! Ce se întâmplă acum în tabăra de la Survivor România?

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI