Close sidebar
Close sidebar

Vladimir Putin anunță integrarea Rusiei cu Belarusul lui Lukașenko

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat vineri că presiunea politică a Occidentului determină Rusia să-şi accelereze integrarea cu Belarusul vecin, potrivit Reuters.

Sorin Negru,

Putin nu a oferit detalii despre cum ar arăta o alianță extinsă cu Belarus, dar oficialii ucraineni au tras un semnal de alarmă că Rusia încearcă să aducă Belarusul în război

[Sursa foto: Twitter ]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Președintele rus Vladimir Putin a susținut vineri că noile alianțe occidentale în urma invaziei Ucrainei de către Moscova „împing” Rusia și Belarus să se unească, potrivit Fox News.

Citeste si: Vladimir Putin, prima vizită în afara țării de la începutul războiului. Unde merge liderul de la Kremlin

Președintele belarus Aleksandr Lukașenko a reușit până acum să împiedice implicarea directă a țării sale în războiul din Ucraina, dar comentariile lui Putin postate pe site-ul web al Kremlinului sugerează că acest lucru s-ar putea să nu mai fie valabil pentru mult timp.

Belarusul, tras cu forța în războiul lui Putin cu Ucraina

"Presiunea politică şi a sancţiunilor fără precedent din partea aşa-numitului Occident colectiv ne obligă să accelerăm procesele de integrare" cu Belarus, a declarat Putin, citat de Interfax.

Citeste si: Vladimir Putin, replică obscenă la adresa liderilor din Occident

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Potrivit sursei citate, Putin a susținut un discurs prin videoconferinţă în fața participanţilor la Forumul regiunilor din Federaţia Rusă şi Belarus, care se desfăşoară vineri la Grodno.

Iniţial, Kremlinul anunţase că preşedintele rus va participa la acest forum în oraşul belarus Grodno, situat la numai 20 km distanţă de frontiera cu Polonia, dar ulterior s-a răzgândit.

Rusia, plan de unire cu Belarus

Putin nu a oferit detalii despre cum ar arăta o alianță extinsă cu Belarus, dar oficialii ucraineni au tras un semnal de alarmă că Rusia încearcă să aducă Belarusul în război pe măsură ce conflictul se prelungește.

Comentariile președintelui rus vin la doar câteva zile după ce NATO – alianța occidentală de securitate pe care Putin a catalogat-o drept principala sa amenințare – a anunțat nu numai că își extinde calitatea de membru prin adăugarea Suediei și Finlandei, dar își sporește și prezența militară în toată Europa.

Ministrul rus al apărării Serghei Şoigu afirmase săptămâna trecută că cele două ţări trebuie să ia de urgenţă măsuri comune pentru îmbunătăţirea capacităţilor de apărare şi pregătirea trupelor pentru luptă.

Belarusul, un aliat apropiat al Moscovei, i-a permis Rusiei să-i folosească teritoriul pentru invazia în Ucraina, dar.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI