Close sidebar
Close sidebar

Valeriu Gheorghiță: La orice suspiciune, România stopează vaccinarea cu AstraZeneca

România nu a primit doze de vaccin din lotul AstraZeneca aflat sub suspiciunea unor efecte de fenomene trombotice - apariția unor cheaguri de sânge - în mai multe țări din UE, a declarat joi medicul Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva Covid-19.

Razvan Ilie,

La orice suspiciune, România stopează vaccinarea cu AstraZeneca, a anunțat medicul Valeriu Gheorghiţă

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

La orice suspiciune, România stopează vaccinarea cu AstraZeneca, a anunțat medicul Valeriu Gheorghiţă, cu privire la decizia mai multor state europene de a suspenda imunizarea populației cu acest tip de ser.

Este vorba de un lot de vaccin de la AstraZeneca asupra căruia există această suspiciune că ar fi potențial legat de apariția unor cazuri de persoane vaccinate care au dezvoltat într-o perioadă de zece zile de la vaccinare fenomene trombotice, apariția unor cheaguri de sânge. Agenția Europeană a Medicamentului a analizat aceste cazuri și a stabilit la acest moment că nu ar fi un indiciu în ceea ce privește relația de cauzalitate.

(..) România nu a primit doze din acest lot ”, a spus joi Valeriu Gheorghiță, la Antena 3.

Citeste si: Moartea unul militar determină Italia să suspende vaccinările dintr-un lot AstraZeneca

Administrarea vaccinului AstraZeneca, suspendată temporar în Danemarca și Norvegia

Autorităţile sanitare din Danemarca au suspendat utilizarea vaccinului AstraZeneca, în timp ce investighează rapoartele câtorva persoane care au dezvoltat cheaguri de sânge după vaccinare.

Norvegia a trecut și ea la o măsură similară la scurt timp după Danemarca.

Administrarea  vaccinului AstraZeneca  a fost suspendată temporar în Danemarca. Oficialii de la Copenhaga susţin că măsura este una preventivă, spunând că sunt dovezi importante că vaccinul este sigur şi eficient.

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Gemenii dați dispăruți în Târgu Jiu au fost găsiți în Arad. Își închiriaseră o garsonieră și urmăreau știri despre ei- antena3.ro

Citeste si: Coșmarul din Brazilia se adâncește. Peste 2.200 de decese în 24 de ore!

Câteva alte ţări europene au suspendat utilizarea a  aproximativ un milion de doze de vaccin, informează  BBC News.

Citeste si:  Moartea unul militar determină Italia să suspende vaccinările dintr-un lot AstraZeneca

La câteva ore după anunțul Danemarcei, șiguvernul norvegian a decis suspendarea livrărilor de vaccin AstraZeneca, conform  The National. "Este o decizie de precauție", a declarat directorul Institutului Norvegian de Sănătate Publică, Geir Bukholm. 

Citeste si:  O nouă tranşă de vaccin anti-COVID AstraZeneca soseşte astăzi în România

Italia a oprit de la administrare un lot de vaccinuri AstraZeneca  

Italia a decis să oprească de la administrare un lot de vaccinuri AstraZeneca împotriva Covid-19. Decizia vine după ce au fost raportate în Sicilia decesele a doi bărbați recent vaccinați cu serul AstraZeneca.

Autoritatea italiană a medicamentelor (AIFA) a suspendat joi vaccinarea populației din lotul AstraZeneca după ce doi bărbați, un militar și un polițist, au decedat la puține ore după administrarea vaccinului, informează Repubblica.it.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI