Cei care au în meniu pastele, de la restaurant sau pregătite acasă, simt deja scumpiri care le cam taie pofta de mâncare! Acest produs s-a scumpit, în medie, cu 20 de procente.
Teo Argint, corespondent Kanal D: "Să luăm ca exemplu o porţie de paste cu fructe de mare. Dacă la începutul anului plăteam pe acest produs 47 de lei, acum mă costă cu 10 lei mai mult."
Restaurantele au mărit deja prețurile
În medie, românii consumă cam 10 kilograme de paste făinoase pe an.
Marius Bănică, patronul unui restaurant: "Cred că ne vom descurca cam 2 luni cu stocurile actuale, apoi va trebui să achiziționăm cu prețurile de acum! Ingredientele noastre au crescut cu sume cuprinse între 20 și 70%."
Citeste si: Meniu de post pentru o săptămână: Ce să mănânci în fiecare zi?
Restaurantele cu specific italian care nu au avut provizii de materie primă au mărit deja prețurile.
A absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, iar ulterior a obținut un master în comunicare digitală.
”Sunt o fire curioasă și dornică de a învăța tot timpul lucruri noi. Printre interesele mele se numără călătoriile, cititul și social media. Întotdeauna mi-a plăcut să scriu și să folosesc cuvintele pentru a transmite mai departe povești oamenilor. De asemenea, îmi place să fiu tot timpul informată, astfel că job-ul de redactor de știri a venit ca o potrivire perfecta”.
Îi place rapiditatea cu care circulă informația în mediul online și adrenalina pe care o oferă o știre de ultimă oră:
”Cred cu tărie că viitorul jurnalismului cuprinde și zona digital”.