Irina Begu s-a impus 6-3, 6-3, cu maghiara Reka-Luca Jani, în ultimul act al competiției disputat la Centrul Naţional de Tenis din Bucureşti.

În vârstă de 32 de ani, aceasta a obţinut victoria după aproape două ore de joc (107 minute). Irina Begu a jucat în condiţii destul de dificile, cu vânt puternic.

Tenismena a învins-o și pe Jani, (31 ani, 114 WTA) în 2008, în primul tur la Budapesta (ITF), cu 6-4, 6-1.

Turnee câștigate de Irina Begu

Acesta este al șaselea titlu WTA din carieră pentru Irina Begu. Aceasta a mai câștigat la Taşkent (2012), Seul (2015), Florianopolis (2016), Bucureşti (2017) şi Palermo (2022). Begu a mai jucat finale la Budapesta, Marbella (ambele în 2011), Moscova (2014) şi Cleveland (2021). 

Citeste si: Simona Halep vrea să-l dea uitării pe Toni Iuruc. Ce a făcut jucătoarea de tenis după divorț

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Principalele favorite ale probei de dublu, Aliona Bolsova (Spania)/Andrea Gamiz (Venezuela) s-au impus în faţa cuplului Reka-Luca Jani/Panna Udvardy, scor 7-5 6-3, câştigând prima ediţie a trofeului Ţiriac Foundation Trophy presented by Kaufland.

Cea care va câștiga turneul la simplu, va obţine 15.000 de dolari şi 160 de puncte, iar cea învinsă din finală va primi 8.000 de dolari şi 95 de puncte.

Ce declarații a făcut Irina Begu?

„A fost o săptămână extraordinară pentru mine şi mă bucur că am reuşit, după 5 ani de zile, să joc din nou acasă, la Bucureşti. Aş vrea să o felicit pe Reka, bravo, ai avut un weekend minunat, felicitări pentru că ai intrat în top 100.

Aş vrea să mulţumesc sponsorilor, este un turneu extraordinar, m-am simţit foarte bine acasă. Bravo, Cosmin, aţi ridicat standardele unui turneu de 125.

Sper ca acest turneu să devină o tradiţie şi să avem din nou acasă turnee şi mai mari. Noi cu siguranţă vom fi aici”, a declarat Irina Begu.

Citeste si: 5 momente incredibile din cariera lui Roger Federer, omul care a schimbat istoria tenisului


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si