Compania americană Aerwins Technologies a prezentat primul hoverbike în cadrul Salonului Auto Nord-American din Detroit.

Bicicleta revoluționară se numește Xturismo Hoverbike și este capabilă să zboare timp de 40 de minute și să atingă viteze de până la 100 de kilometri pe oră.

Care sunt primele impresii despre Xturismo Hoverbike

Thad Szott, șeful salonului auto, a fost printre primele persoane care au încercat bicicleta minune.

„Mă simt de parcă am 15 ani, proaspăt ieșit din Războiul Stelelor și am sărit pe bicicleta lor. Este minunată! Mi-a făcut pielea de găină și pot spune că mă simt ca un copil mic”, a transmis Thad Szott pentru Reuters.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

Acesta vede un adevărat potențial în Xturismo: „Este potrivit pentru lumea de azi dacă mergi de la aeroport la aeroport. Dar sunt nerăbdător să văd când ne vom putea plimba din cartier în cartier.”

Citeste si: Industria bicicletelor merge ca pe roate

Cât va costa Xturismo Hoverbike și când va putea fi achiziționată

Hoverbike-ul este deja disponibil pentru achiziționare în Japonia, iar Shuhei Komatsu, fondatorul Aerwins Technologies, a declarat că se pregătește o versiune mai mică a bicicletei care urmează a fi disponibilă și în Statele Unite, începând cu anul 2023.

În prezent, Xturismo Hoverbike poate fi achiziționat cu suma intergalactică de 777.000 de dolari. Totuși, compania încearcă să realizeze un model electric mai mic până în anul 2025 pentru prețul de doar 50.000 de dolari. 

Citeste si: Noi reguli pentru șoferi: nerespectarea acestui marcaj te poate lăsa fără permis

Informații generale despre Xturismo Hoverbike

În prezent, corpul de fibre ușoare de carbon de la Hoverbike cântărește doar 299 kg și are o lungime de aproximativ 3,65 metri. Vehiculul folosește, de asemenea, o unitate de control automat concepută pentru a îmbunătăți siguranța.

La momentul actual, în Japonia nu este nevoie de un permis de conducere a acestei biciclete. Totuși, încă este neclară situația în Statele Unite, unde, viitorii proprietari ar putea fi nevoiți să dețină un permis pentru hoverbike.

Vehiculele zburătoare ar schimba cu siguranță modul în care se desfășoară viețile oamenilor în ziua de azi. Momentan, compania își vede principalii clienți ca fiind oamenii bogați și guvernele.

Citeste si: Noile parcări smart pentru biciclete


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si