Pompierii din județul Mureș au primit marți seară 40 de apeluri de la persoane care au semnalat inundații la nivelul infrastructurii, curților, gospodăriilor și subsolurilor unor locuințe, cauzate de ploile abundente.

Inundațiile au avut loc în municipiul Târgu Mureș, în localitatățile Nazna, Sâncraiu de Mureș și Livezeni.

Inundațiile fac prăpăd în Mureș

40 de pompieri militari din cadrul a 3 subunități de intervenție cu 3 autospeciale de stingere, 2 autocamioane de intervenție, un microbuz, 2 autospeciale de primă intervenție și comandă, 2 motopompe remorcabile și 6 motopompe

transportabile au intervenit pentru evacuarea apei din gospodăriile afectate de inundații, respectiv pentru înlăturarea efectelor negative produse în municipiul Târgu Mureș (străzile Moldovei, Calea Sighișoarei, Budiului, Ciocanului), localitatea Nazna (străzile Câmpului, Principală, Vadului, Bujorului), precum și strada Bradului din localitatea Sâncraiu de Mureș.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Citește și: Cod galben de vreme rea și vijelii. Care sunt zonele afectate?

De asemenea, un echipaj de pompieri a intervenit pentru degajarea unui copac căzut peste un element de construcție a unei locuințe din municipiul Târgu Mureș, strada Cornești.

„La acest moment apele sunt în retragere, echipajele executând în continuare acțiuni de monitorizare în zonele afectate. În urma intervențiilor nu s-au înregistrat victime sau pagube materiale majore și nu a fost necesară evacuarea populației din zonele afectate”,

potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Mureș.

Prognoza meteo 26 iunie- 3 iulie 2023

În această săptămână, valorile termice vor fi situate în jurul celor specifice, pe întreg teritoriul țării. La nivelul României, regimul pluviometric va fi unul deficitar, mai ales în regiunile montane și sudice.

Prognoza meteo 3- 10 iulie 2023

Pentru acest interval, în regiunile estice și sud-estice, temperatura medie a aerului va avea valori ușor ridicate decât cele specifice.

În rest, acestea vor fi apropiate față de cele normale.

Citește și:  Extremele vremii în Europa: Cod roșu de caniculă în Spania și furtuni devastatoare în Balcani

De asemenea, cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile vestice, nord-vestice, dar și în zona Carpaților Occidentali și vestul Carpaților Meridionali. În rest, temperaturile vor fi apropiate de cele normale.

Prognoza meteo 10- 17 iulie 2023

Pentru această perioadă, temperaturile vor fi apropiate față de cele normale, pe teritoriul țării. Regimul pluviometric va fi ușor excedentar în regiunile extracarpatice. În rest, acesta va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Prognoza meteo 17  - 24 iulie 2023

În această săptămână, media valorilor termice se va situa în jurul celor specifice, pe întreg teritoriul. De asemenea, precipitațiile vor fi mai apropiate față de cele normale pentru acest interval


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si