Close sidebar
Close sidebar

VIDEO Asta-i România! | La aproape 11 ani de la accidentul care i-a schimbat destinul, țintuindu-l într-un scaun cu rotile, Mihai Neșu e un alt om

Putea să fie unul dintre fotbaliștii de top ai României, însă Dumnezeu a avut un alt plan pentru el. I-a sacrificat picioarele, dar i-a salvat cumva sufletul. Drama lui a impresionat milioane de oameni, iubitori de fotbal și nu numai. Dar dincolo de asta, cel mai tare impresionează cum reușește să își transforme drama într-o adevărată provocare. Urmăriți povestea lui Mihai Neșu.

Albert Matei,

La aproape 11 ani de la accidentul care i-a schimbat destinul, țintuindu-l într-un scaun cu rotile, Mihai Neșu e un alt om

[Sursa foto: Captură Asta-i România!]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Mihai Neșu: „Fără Dumnezeu mi-am dat seama că e greu să răzbești. Omului când îi e bine uită de Dumnezeu. Acest accident mi-a deschis inima și mi-a arătat sufletul și să văd adevarații tovarăși de drum.”

E unul dintre oamenii aleși de Dumnezeu. Așa îi place să creadă și nici n-ar putea fi altfel. E omul care a înțeles că a primit o lecție doar ca să se schimbe pe sine și să îi schimbe pe alții, să se ridice pe el și pe cei din jur.

Mihai Neșu: „Fiind sănătos dar cu mintea strâmbă și în prăpastie, așa eu am ajuns într-o groapă mai mică. Căci din prăpastie nu prea mai ieși.”

Să fii sănătos dar cu mintea strâmbă sau să fii imobilizat într-un scaun cu roțile pe viață? Dar să fii pe un drum drept și să nu te plângi, ba din contră... Să fii fericit?! Câți dintre noi ar putea să facă asta? El a făcut-o și ne dă o lecție de viață de care poate mulți avem nevoie.

Citeste si: Asta-i Romania!- Neșu, campion in meciul vieții

Mihai Neșu își construiește visul: un centru de recuperare pentru copiii cu dizabilități

La 10 ani de la accidentul care îi schimba destinul, Mihai Neșu e alt om: mai blând, mai împăcat cu sine și cu Dumnezeu!  Îl găsim undeva la câțiva kilometri de Oradea, pe șantierul centrului de recuperare pentru copiii cu dizabilități.

Aici își contruiește visul.

Mihai Neșu: „De la începutul lui iunie construim. Aici e partea administrativă.”

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

E modest, cu un chip care nu prea mai aduce cu fotbalistul de acum 10 ani, ci mai degrabă cu sfinții din icoane. Mărturisește că și-a schimbat look-ul într-un gest de prețuire pentru relația specială pe care o are acum cu Dumnezeu.

Citeste si: Incredibil! Mihai Neșu a reușit să mânânce singur după o luptă de 10 ani în care a stat paralizat

Mihai Neșu: „Sunt fericit!”

Mihai Neșu: „Sunt fericit! Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru tot parcursul vieții mele, viața mea s-a schimbat în bine,mai ales în ultimii 5 ani.”

De 5 ani a reînvățat să trăiască, altfel decât își imagina vreodată, după alți cinci în care și a căutat drumul și a încercat să înțeleagă de ce tocmai el trebuie să ducă crucea asta?

Mihai Neșu: „Au fost gânduri că te saturi, că e greu, dar mereu a apărut o portiță că Dumnezeu te scotea și te aducea pe un drum cu speranță și nădejde... Din punct de vedere sufletesc atunci toate sunt mai ușoare.”

Ne întoarcem în timp, în mai 2011. O zi de marți cu trei ceasuri rele cum zice gura lumii, aceea era ziua în care destinul lui Mihai Neșu avea să se schimbe total. Dintr-un om puternic, pe picioarele sale, viața avea să-l îngenuncheze și să-i arate drumul drept, spune el.

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Se întâmplă la un antrenament, într-un duel în care s-a ciocnit cu un coleg, în timp ce amândoi urmăreau mingea. În urma accidentului, Mihai a rămas instantaneu paralizat.

A stat o lună în spital, apoi luni la rând în centre de recuperare. Medicii îi dădeau șanse foarte mici să se mai miște vreodată. Și totuși...

Au fost ani grei în care a încercat să-și accepte soarta, să înțeleagă. Și de parcă nu era suficient de mare suferința, la câteva luni după accident, soția decidea să îl părăsească. Apoi, în 2014, la numai câteva luni distanță, fotbalistul avea să-și piardă ambii părinții: mai întâi mama și apoi tatăl. Gândul că fiul le va fi țintuit tot restul vieții într-un scaun, le aducea sfârșitul. Dar nimic din toate astea nu l-au doborât.

Citeste si: Mihai Neșu, la un pas să-și vadă visul împlinit! Dezvăluiri emoționante, la 10 ani de la teribilul accident: „Poate de Crăciun reușim”

VIDEO- Urmărește materialul integral marca Asta-i România!

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI