„Din Capitală până în vestul țării, rachetele rusești au împrăștiat moartea. Printre țintele lovite se află și o maternitate, iar o rachetă a căzut în Polonia”, a transmis Christian Sabbagh, prezentatorul Știrilor Kanal D.

Cel mai mare baraj de rachete și drone lansate de ruși în Ucraina

Ucrainenii au avut cea mai grea noapte de la invazia pe scară largă declanșată de Rusia.

Zeci de bombe au căzut din cer deasupra a 6 mari orașe: Kiev, Odesa, Dnipro, Lvov, Zaporijie sau Harkov. În total, rușii au lansat 158 de rachete și drone, dintre care 114 au fost doborâte, spun ucrainenii.
Liniștea localnicilor a fost spulberată în zorii zilei, când alarmele aeriene au început să sune în toată țara. În Odesa, un bloc de locuințe a fost afectat.
Salvatorii au intervenit cu utilaje specializate pentru a intra în apartamentele afectate.
Nici maternitatea din Dnipro nu a scăpat de bombardamentul furibund al Moscovei.
Clădirea a rămas fără ferestre, dar pagube au fost înregistrate și în interior. Tot aici, un mall a fost lovit de o rachetă rusească, iar pagubele sunt uriașe.
5 persoane au murit numai în acest oraș. Rușii au reușit să trimită rachetele de croazieră până îl Lvov, oraș care se află în apropierea graniței cu Polonia.

Citește și: VIDEO. Israel și Hamas se apropie de un nou schimb de ostatici. Premierul Benjamin Netanyahu: "Continuăm războiul până la sfârşit"

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Pentru că este vacanță și în Ucraina, niciun elev nu a fost victimă a atacului, dar sălile de clasă au fost distruse. O rachetă ar fi ajuns și pe teritoriul statului vecin, susțin polonezii, care au mai avut astfel de incidente.
În Harkov, un bărbat a fost scos de sub ruine.
Victima a fost transportată la spital pentru a primi îngrijiri medicale. În același oraș, un depozit a fost cuprins de flăcări după loviturile aeriene.
La orele amiezii, căutările supraviețuitorilor încă nu se încheiaseră.
Președintele Ucrainei susține că rușii au tras astăzi cu tot ce au în arsenal, iar Moscova pretinde că toate țintele au fost atinse.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si