Close sidebar
Close sidebar

VIDEO | Australia: mii de oameni cer demisia guvernului. Armata intervine în lupta cu incendiile

În Australia, mii de oameni acuză actualul guvern că nu a făcut nimic să oprească dezastrul cauzat de incendii şi îi cer premierului să demisioneze! Informaţii publicate astăzi de către Biroul naţional de meteorologie arată că precipitaţiile au scăzut dramatic, în timp ce temperatura medie pe continent a crescut în mod constant şi sigur. Astăzi, sunt aşteptate noi valori record, de peste 40 de grade Celsius. 240.000 de oameni au primit ordin de evacuare prin SMS.

D.S.,


DISTRIBUIE
acest articol

Protestatar: Cred că acesta este un semnal de alarmă pentru ei să schimbe politica de mediu, să recunoască adevărul: că suntem o situaţie foarte gravă şi trebuie să reducem emisiile de dioxid de carbon la zero cât de curţnd posibil!

Ceea ce spun protestatarii nu sunt simple sloganuri de campanie!

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Biroul naţional de meteorologie a publicat date potrivit cărora Australia are acum cea mai mare temperatură medie anuală din ultimii 100 de ani, 2019 a fost cel mai cald an din istorie, în timp ce precipitaţiile s-au redus la un minim istoric: doar 0,3 litri pe metrul pătrat.

În ce priveşte valul de căldură de acum, va şi mai rău, avertizează specialiştii!

Citeste si: Dezastru în Australia. Simona Halep donează 200 de dolari în sprijinul victimelor din regiunea afectată de incendii

Ministerul apărării a trimis armata în zonele afectate şi în cele unde există riscul izbucnirii altor incendii din cauza temperaturilor care vor depăşi 40 de grade Celsius, în condiţiile unui vânt puternic şi uscat.

Pompieri din Statele Unite şi Canada au ajuns în sudul continentului, iar eforturi supra-omeneşti sunt făcute şi în sanctuarele pentru animale.

Sute de koala şi canguri au fost salvaţi din flăcări pe Insula Cangurilor- a treia ca mărime din Australia şi una dintre cele mai afectate zone!

Citeste si: Incendiile din Australia au pârjolit o suprafaţă de 103.000 de kilometri pătraţi, mărimea Coreii de Sud

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI