„Momentan, noul tronson este aprobat până în dreptul stațiunii Olimp. Colega mea, Raluca Sevastru, este în direct. Bună seara, cum arată proiectul noii șosele?”, a transmis Christian Sabbagh, prezentatorul Știrilor Kanal D.

Autostrada Litoralului, blocată la Olimp

„Bun găsit! Noul drum de mare viteză va avea 30 de km și va porni de pe A4, autostrada de centură a Constanței, va lega stațiunile din sudul litoralului și, teoretic, se va opri în Vama Veche.

Doar că, momentan, studiul de fezabilitate a fost aprobat până-n dreptul stațiunii Olimp.

Citește și: Mesajul transmis de premierul Marcel Ciolacu de Anul Nou: „2023 a fost un an cu multe provocări pentru România. Am încercat împreună să le depăşim”

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Avizul a fost dat în luna decembrie. Lucrările ar trebui să înceapă anul acesta şi să se termine în trei ani.
Drumul de mare viteză ne va ajuta să evităm cel mai mare blocaj în trafic din sezonul estival, care se formează în zona stațiunilor Eforie Nord și Sud. 1,15 miliarde de euro va costa noul drum care va fi construit de la zero, pe un traseu care ocolește stațiunile românești.


Și vecinii bulgari vor să le scurteze drumul turiștilor români. Aceștia vor să construiască autostrada Mării Negre care va lega porturile Burgas și Varna de portul Constanța. De asemenea, au în plan au autostradă care să lege Ruse de Veliko Târnovo. Asta înseamnă că de la Giurgiu se va circula până la Varna doar pe autostradă. Când aceste proiecte vor fi gata, de la București la Varna s-ar putea ajunge în maximum 2 ore și 30 de minute”, a transmis Raluca Sevastru, corespondentul Știrilor Kanal D.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si