Close sidebar
Close sidebar

VIDEO | Cati bani dau lunar romanii pe mancare

Romanii cheltuiesc cel putin un sfert din salariu doar pe mancare, arata un studiu recent. O persoana cu venitul minim net pe economie lasa la casa de marcat pentru cumparaturile necesare intr-o luna cel putin 300 de lei. Asta in conditiile in care specialistii spun ca un roman nu poate avea un trai decent cu mai putin de 2.500 de lei pe luna.

D.S.,


DISTRIBUIE
acest articol

Roxana este platita cu salariul minim pe economie, adica primeste putin peste 1.200 de lei. Cu doi copii, spune ca s-ar descurca si singura, dar numai pentru doua saptamani.

Un alt domn, impreuna cu sotia, cheltuiesc un sfert din veniturile lunare numai pe alimentele de baza, adica aproximativ 600 de lei.

Citeste si: VIDEO. Cat cheltuim pentru un pranz in oras

Citeste si: Criss, dezvăluiri surprinzătoare despre sentimentele ei față de Antoni: „Aș simți să mă apropii de el din nou”. Cum reacționează Moldo: „Am fost luat de fraier”- kanald.ro

Citeste si: Fiica lui Ioan Crișan, reținută pentru omor calificat! Cât a plătit pentru atentatul cu bombă?!- wowbiz.ro

Citeste si: Un tânăr a ajuns la Spitalul „Bagdasar Arseni” complet paralizat din cauza unui virus misterios- antena3.ro

O echipa a Stirilor Kanal D a mers la cumparaturi pentru a vedea cati bani ne sunt necesari pentru cosul minim de subzistenta.

Alegem produse la un pret cat mai bun si luam strictul necesar pentru a reduce pe cat posibil costurile. Rezultatul final ne arata ca un sfert din bani s-ar putea duce numai pe alimente de baza.

Citeste si: VIDEO| Mancam paine cu orice. Doar italienii ne depasesc la consum

Am cumparat lapte, oua, carne, fructe si legume in valoare de 300 de lei, adica un sfert din salariul minim net pe economie al unui roman.

In timp ce unii isi gestioneaza cu greu bugetul, alti clienti lasa intr-o singura zi la casa de marcat tot bugetul altora pe o luna intreaga.

Specialistii ne sfatuiesc sa fim foarte atenti inainte sa ne facem cumparaturile. Putem trai decent cu sume mai mici daca avem in vedere cateva aspecte. Mai exact, daca suntem foarte atenti la preturile pietei, daca la cum selectam produse, daca vom combina supermarketul cu piata.

Cheltuim pe mancare un procent mai mare decat britanicii, germanii sau francezii.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI