Close sidebar
Close sidebar

VIDEO | Câți români vor să rămână în Marea Britanie după Brexit

Mai sunt exact două săptămâni până când Marea Britanie va ieşi din Uniunea Europeană, iar românii se grăbesc să depună cereri pentru a rămâne în Regat şi după ruperea de blocul comunitar.

D.S.,


DISTRIBUIE
acest articol

Aproape toţii românii din Regat- adică 435.000 de mii din totalul de 457.000 de mii, au depus cereri să rămână acolo şi după ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, pe 31 ianuarie.

În Londra, românii sunt cei mai numeroşi străini- 163.000, iar alte două comunităţi mari sunt în zona Birmingham şi în estul Angliei.

Citeste si: Octavian este tânărul de 22 de ani decedat în accidentul din Argeș: "O inimă bună a încetat să mai bată!"- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Fructul care pune în funcțiune activitatea creierului și curăță celula nervoasă. Medicul Vlad Ciurea: „Este formidabil”- antena3.ro

În schimbul acestei înregistrări, le sunt promise drepturi egale cu cele ale britanicilor prin obţinerea statutului de prerezident sau rezident, după 5 ani de şedere.

Citeste si: Cum a reacționat Klaus Iohannis după victoria lui Boris Johnson la alegerile din Marea Britanie

Cine nu depune actele, însă, până la finalul perioadei de tranziţie, 31 decembrie anul acesta, va fi expulzat.

Pentru turişti, după Brexit, intrarea în Regat se va face pe baza paşaportului, iar studenţii şi muncitorii vor avea nevoie de vize specifice.

Citeste si: Victorie triumfală a lui Boris Johnson şi a Brexitului în alegerile legislative anticipate

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI