„Diplomele de absolvire a liceului vor avea cod QR începând de anul acesta. Măsura face parte dintr-un plan de digitalizare mai amplu al Ministerului Educației. Și nu sunt singurele documente care vor putea fi scanate. Cu toate detaliile vine colega mea, Andra Ionescu. Buna dimineața, Andra! Te ascultăm”, a transmis Simona Pătruleasa, prezentatoarea Știrilor Kanal D.

Diplome QR pe diploma de liceu

„Bună dimineața, Simona! Bine v-am găsit!

Așa este, din acest an, formatul diplomei de absolvire a liceului urmează să se schimbe, mai exact sa conțină și un cod QR. Exact la fel se întâmplă și în cazul diplomei de definitivat pentru profesori. Practic, prin scanarea codului QR, se va accesa o bază de date care va arăta tot parcursul academic al persoanei respective.

Mai mult decât atât, măsura se va extinde de anul viitor și pentru documentele care țin de învățământul superior, adică și pe diplomele studenților care termină facultatea în 2025 va apărea un cod QR.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Citește și: VIDEO. Iranul a lansat un atac cu rachete într-o țară care deține arma nucleară

Măsura a fost gândită astfel încât cine deține un certificat sau o diplomă doar să prezinte codul QR, pe care îl poate salva în telefon, la admiteri în facultăți sau la angajări și să nu mai fie nevoie, practic, de diploma în format fizic”, a transmis Andra Ionescu, reporterul Știrilor Kanal D.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si