„Constanța, care ar fi trebuit să fie unul dintre cele mai frumoase orașe turistice din țară, devine un imens parc de betoane. Copacii dispar văzând cu ochii. Deși a fost amendată în repetate rânduri, primăria a continuat demersurile, cu promisiunea că va planta alții noi”, a transmis Simona Pătruleasa, prezentatoarea Știrilor Kanal D.

Constanța, un oraș de betoane

Suntem în cel mai mare parc din Constanța.

Aici, copacii aproape că au devenit o amintire, iar despre flori nici nu este cazul să mai vorbim, după ce zona a trecut printr-o defrișare masivă.
„Acești copaci care sunt în Parcul Tăbăcăriei sunt din anii 70, anii 80. Au toaletat și scos foarte mulți copaci, dar nu doar aici. Primăria Constanța nu a pus un punct forte pe amenajarea parcurilor”, a explicat Sorin Belu, activist.
Mergem într-o altă locație, unde gardul viu a fost înlocuit cu unul de beton și fier.

Citește și: Documentul care aruncă în aer ancheta de la Ferma Dacilor. Petrecerea care îl aducea pe Cornel Dinicu mai aprope de autorizația de funcționare

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

„Ei taie tot, distrug tot, nu știu cine le-a aprobat. Deci nimănui care vine în vizită aici nu îi place cum arată Constanța”, a spus o persoană din parc.
„- Floricele ați văzut plantate?

- Nu, vorbiți de lucruri sfinte”, a spus altă persoană.
Viceprimarul municipiului Constanța susține ca au fost tăiați din parcuri doar arborii afectați de furtuni și dă asigurări că vor fi înlocuiți.


„Au fost peste 1500 de copaci puși la pământ pe care noi a trebuit să-i tăiem, peste 600 de copaci care au fost scoici din rădăcini. Avem foarte multe materiale care se vor face în urma proiectelor pe care noi le avem deja făcute”, a spus Ionuț Rusu, viceprimarul municipiului Constanța.
Totuși, în ultimii ani primăria a fost amendată pentru că nu a reușit să amenajeze suficiente zone verzi în oraș.
„Între 2021 și 2023 Primăria Constanța a fost amendată cu 70 de mii de lei pentru lipsa spațiilor verzi, dar și pentru tăierea unor tei sănătoși dar și pentru neîntreținerea celui existent”, a transmis Raluca Sevastru, corespondentul Știrilor Kanal D.
În plus, nici normele privind spațiul verde pe cap de locuitor nu ar fi fost respectate.
„525 de hectare raportat în perioada 2021-2023 ceea ce înseamnă 17,70 mp pe cap de locuitor, sub necesarul de minim de 26 mp cât prevede legislația de mediu”, a spus Steluța Popescu, comisar al Gărzii de Mediu.
Specialiștii atrag atenția că lipsa spațiilor verzi înseamnă un aer mai poluat, care, în timp, ne poate afecta sănătatea.
„Se consideră ca aerul din Constanța, din cauza vântului nu are o încărcătură de particule foarte periculoase, dar are praf, multe construcții”, a adăugat Adrian Bîlbă, biolog. 
Iar Constanța nu este singura în această situație. În clasamentul orașelor cu puține spații verzi din țara noastră se află Bucureşti, dar și Iasi, Bacău sau Ploiești.

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si