Close sidebar
Close sidebar

VIDEO | Copii români, în infernul din Chile. Părinte: „I-am spus fetei să nu se apropie de geam, să nu filmeze”

Mai mulţi copii români sunt prizonieri fără vină în infernul din Santiago de Chile! Capitala sud-americană este scena unor violenţe greu de închipuit care s-au soldat deja cu 7 morţi. Iar copiii români şi antrenorii lor fac parte din lotul de karate care participă la campionatul mondial. Sportivii au rămas blocaţi într-un hotel în care preţurile au explodat, în urma luptelor sângeroase de stradă.

D.S.,


DISTRIBUIE
acest articol

Bulevardele de lângă hotelul în care sunt cazaţi cei 25 de copii români şi antrenorii lor sunt scena unor violenţe scăldate în sânge. Cel puţin 7 oameni au murit, dintre care 3 au ars de vii într-un magazin incendiat.

Măcelul e pus în scenă la câţiva paşi de sportivii români. Protestatarii sunt întâmpinaţi cu tunuri cu apă, gaze lacrimogene şi bastoane.

Copiii au văzut cu ochii lor coșamrul din camera lor de hotel! În ţară, Dan Gună este unul dintre părinţii care a aşteptat cu înfrigurare veşti. Fiica lui a filmat confruntările violente.

Dan Gună, tatăl unei sportive: Când a ajuns în aeroport, m-a sunat şi mi-a trimis poze din taxi. Atunci am văzut ce s-a întâmplat. Vandalizări, furturi. Aseară, când am vorbit ultima dată cu fata, cu fetele din cameră, le-am spus să stea liniştie, să nu se aporpie de geam, să nu filmeze, să se odihnească.

Marius Iacob, Federaţia de Română de Karate: Vă transmitem din Santiago de Chile. Noi suntem ok. Ieri a fost mai neplăcut, au fost manifestaţii violente.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Atenţionare de călătorie transmisă de MAE- Stare de urgență în Chile!

Și cum spaima trăită nu ar fi destul- sportivii şi cei doi antrenori s-au trezit victime în goana după profit a unor comercianți din Santiago de Chile.

Marius Iacob, Federaţia Română de Karate: Au profitat de faptul că nu putem ieşi din hotel. La recepţie ne-au spus un preţ la masă, la restaurant ne-au luat mai mult.

Cei 27 de români ar trebui să se întoarcă în ţară săptămâna abia viitoare, după finalele campionatului mondial care au loc duminică.

Ambasada României a promis să îi ajute până atunci, inclusiv cu mâncare, având în vedere că prețurile au explodat.

Protestele din Chile au început după decizia de scumpire a cartelelor pentru călătoria cu metroul. A fost însă doar scânteia care a aprins revolta.

Chilienii sunt nemulţumiţi de corupţia politicienilor şi de situaţia economică a ţării.

Preşedintele Sebastian Pinere susţine însă că printre protestatari s-au inflitrat membri ai unor grupări criminale.

Citeste si: Cutremur de 7,5 grade în Ecuador, în apropierea graniţei cu Peru

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI