"Testele de laborator au confirmat în acest sezon 22 de decese din cauza gripei. Se așteaptă rezultatele în cazul altor două tragedii: 2 copii de 4 ani din Bacău și Prahova. Medicii spun că în ambele cazuri, cei mici au ajuns prea târziu la spital. Vă avertizez, urmează informații care vă pot afecta emoțional!", a transmis Cristian Sabbagh.

Copii morți cu suspiciuni de gripă

Băiețelul de 4 ani a fost adus la camera de gardă a spitalului din Onești de mama sa.

"Ne-a spus că a prezentat tuse și febră în urmă cu o zi. În jurul orei 4 noaptea s-a trezit din somn, i s-a părut că avea febră, nu i-a administrat nimic, l-a luat în brațe și dimineață, când s-a trezit, copilul nu a mai reacționat", a declarat Ana Maria Băncescu, medic de gardă.

Toate simptomele indicau un caz de gripă.

"Am evaluat copilul rapid și mi-am dat seama că e un stop cardiorespirator. Am început manevrele de resuscitare, resuscitarea s-a făcut, conform protocolului, 45 de minute, dar din păcate a trebuit să declarăm decesul", a declarat Ana Maria Băncescu, medic de gardă.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Probele sunt analizate acum în laborator. În urmă cu numai o săptămână, o altă fetiță de 4 ani a murit în Prahova, după ce a ajuns la spital în stare gravă, cu simptome similare.

Numărul cazurilor este în creștere în toată țara.

În a doua săptămână a anului au fost raportate peste 102 mii de infecții respiratorii, cazuri de gripă sau pneumonii la nivel național.

În prima săptămână erau 72 de mii de cazuri. Creșterea este de 41,1 la sută.

Citește și: VIDEO- Despre tuse și febră la copii. Descoperă tratamentul și secretul imunității pentru sănătatatea micuților


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si