Close sidebar
Close sidebar

VIDEO Criză în coaliția de guvernare, după eliminarea Dianei Șoșoacă din cursa pentru Cotroceni

"Coaliția de guvernare cu PSD se oprește aici!", a transmis luni seară președintele PNL, Nicolae Ciucă, precizând însă că partidul pe care îl conduce rămâne în continuare în Guvern alături de PSD pentru a "împiedica abuzurile" pe care le-ar putea face social-democrații.

Sorin Negru,

"Coaliția de guvernare cu PSD se oprește aici!", spune Nicolae Ciuca

[Sursa foto: Facebook]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Liderul liberal, Nicolae Ciucă, candidatul din partea PNL pentru alegerile prezidențiale din 2024, a atacat dur PSD într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook. "PSD are în ADN-ul său abuzul de putere și comportamentul de partid-stat", spune șeful PNL.

Citește și: Alegeri prezidențiale 2024. Lista completă a celor 14 candidați pentru Palatul Cotroceni

”Coaliţia de guvernare cu PSD se opreşte aici. Rămânem în Executiv doar pentru a împiedica escaladarea completă a abuzurilor pe care le pot realiza pentru a câştiga alegerile”, a

spus Ciucă, într-un mesaj publicat, luni seară, pe Facebook.

Motivul "ruperii" coaliției de guvernare- eliminarea Dianei Șoșoacă din cursa electorală

Președintele PNL a mai spus că acest fapt îi preocupă pe toţi cei care vor ca România să rămână un stat democrativ.

Citeste si: A murit Christopher Ciccone, fratele Madonnei! Mesajul transmis de vedeta internațională- kanald.ro

Citeste si: Se schimbă data la care vor fi livrate pensiile în luna octombrie! Anunțul care îi vizează pe toți seniorii- wowbiz.ro

Citeste si: Se cere interzicerea Cybertruck pe drumurile din Europa. Mașinile lui Elon Musk sunt „periculoase” și „prea ascuțite”- antena3.ro

”Nu mă preocupă dacă PSD se bucură de eliminarea unui competitor politic, ci că ar putea face lucruri de neimaginat, pentru că PSD are în ADN-ul său abuzul de putere şi comportamentul de partid-stat. Astăzi elimină un candidat, mâine altul, poimâine închid instituţii de presă, iar în final subordonează politic tot statul român.

Mă voi asigura că acest lucru nu se va întâmpla şi România nu va intra total pe mâna PSD”, a adăugat Ciucă.

Liderul liberal consideră că ”este o datorie de onoare şi credinţă” faţă de ţară.

Potrivit lui Ciucă, ar fi ”complet iresponsabil” din partea PNL să părăsească ”terenul de luptă” şi să îi lase pe cei de la PSD ”să înainteze pe direcţia pe care au luat-o”.

Liberalii rămân la guvernare pentru a fi ”gardienii democraţiei şi libertăţii”

Liderul liberal a adăugat că, pe de altă parte, apreciază demersurile pentru sancţionarea legală a partidelor extremiste, şovine şi antisemite, susţinând că ”aceasta este calea corectă” pentru a contracara influenţa acestor curente ”periculoase”.

”Noi credem în limitarea influenţei extremismului prin convingerea românilor să voteze opţiunile democratice. Reacţia solidară a populaţiei pe tema deciziei CCR este cu democraţia, nu cu o persoană extremistă. Stimaţi români, toată România vrea să trăiască într-o ţară prosperă şi liberă, nu într-un stat prizonier al PSD sau al oricărui alt partid”, a susţinut Ciucă.

Citeste si: Anunț important pentru pensionare! Cum se desfășoară recalcularea din oficiu a pensiilor- kfetele.ro

Citeste si: Câți copii are, de fapt, Valeriu Gheorghiță din mariajul cu fosta soție, Cristina? Cât plătește pensie alimentară actualul soț al Monicăi Bîrlădeanu- radioimpuls.ro

Citeste si: Se cere interzicerea Cybertruck pe drumurile din Europa. Mașinile lui Elon Musk sunt „periculoase” și „prea ascuțite”- antena3.ro

În cursul zilei de luni, 7 octombrie, Nicolae Ciucă, afirmase, într-o emisiune televizată, că în momentul de faţă PNL a ”întrerupt orice dialog politic” cu PSD, el spunând că liberalii rămân la guvernare pentru a fi ”gardienii democraţiei şi libertăţii”.

Prima reacție din partea PSD: ”Domnul general, într-un uşor delir verbal"

Purtătorul de cuvânt al PSD, senatorul Lucian Romaşcanu, a ironizat, luni seară, anunţul făcut de preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, privind ”oprirea” coaliţiei de guvernare cu PSD.

”Domnul general, într-un uşor delir verbal, a decis să se retragă de la guvernare rămânând la guvernare. Să se păzească ei pe ei, PNL pe PNL, să nu facă tâmpenii. Greu să fii ministru PNL cu un preşedinte al partidului aflat în opoziţie”, a afirmat oficialul PSD, potrivit News.ro.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI