"Noi reguli la centrele de transfuzii din țară, după ce donatorii au venit în număr neașteptat de mare. De astăzi, cei care vor să doneze sânge trebuie să-și facă programare. Cu mai multe detalii vine colega mea Andra Ionescu. Bună dimineața Andra", a transmis Simona Pătruleasa.

Donare doar cu programare

"Buna dimineața, Simona! Bun găsit tuturor!

Într-adevăr doar cu programare vor putea veni oameni sa doneze sânge aici la centru, după ce angajații nu mai făceau fata numărului tot mai mare de donatori.

Poate va întrebați de ce? Ei bine, vorbim de o creștere a tichetelor de masa primite de donatorii de sânge, mai exact, de la 67 de lei la 280 de lei.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Iar mai mult decât atât donatorii primesc și o zi liberă de la serviciu, dar și o reducere de 50% la transportul în comun.

Mărirea tichetelor a atras după sine, așadar, și mărirea cozilor de la centrele de transfuzie. Spre exemplu, dacă in București, anul trecut, intrau în medie zilnic peste 150 de persoane în centru, ei bine, în primele zile din 2024 numărul donatorilor aproape ca s a dublat.

Programarea, acum, se face online, iar pe site ul centrului se afla toată detaliile. Noi reguli pentru donare sunt și în țara, centrul de transfuzii de la Iași de ex, se intra in funcție de vechimea ca donator. Diverse restricții au fosta aplicate şi la Ploiești, Craiova, Constanţa şi Cluj", a transmis Andra Ionescu.

Citește și: VIDEO- Centre de transfuzie din țară, pline până la refuz. Recompensa de 280 de lei i-a motivat pe unii donatori


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si