Acestea sunt roșiile pe care trebuia să le recoltez în urmă cu o lună și uitați, nu le-am mai recoltat din cauza prețului foarte ieftin. La 50 de bani kilogramul eu zic că nu se rentează să mai recoltăm aceste roșii. Dacă vindeam direct la tarabă, să fi fost prețul cel puțin un leu 50, că tot a fost prețul toată vara, nu a scăzut sub 1 leu 50, doi lei, era altceva!,

a declarat un producător.

Legumele se strică în solarii

Peste 5 tone de roșii stricate și numai bune de aruncat au rămas în ferma acestui producător din comuna Călărași. Pentru că prețul oferit de samsari a fost prea mic, bărbatul a refuzat să mai culeagă recolta. Acum speră ca tomatele de toamnă să aibă mai mult succes.

Aici avem roșiile de toamnă, cam așa arată acum. Sperăm să fie un preț mai bun, în două săptămâni eu așa sper, să iasă. Să prindem un 4-5 lei kilogramul, a continuat acesta.

În cele 9 solarii, doljeanul produce roșii, ardei kapia și gogoșar. Cel mult 4-5 lei pe kilogram se așteaptă să primească de la samsari la prima recoltă de toamnă. După, prețul scade chiar și sub 2-3 lei.

N-ar mai fi intermediarul care, dăm un exemplu, ia la un preț de 2 lei și el vinde cu 4 lei.

Ar fi diferența de 2 lei. Ar merge cu cantitate proaspătă în fiecare zi. Noi nu putem decât pe sezon să vindem la piață. N-avem piețe prin care să putem obține acest... să fie pe sezon!, a menționat Sergiu Firan, producător.

Așadar, cine decide prețul?

Prețul, engrosiștii fac prețul! Prețul nu-l facem noi, nu putem să-l facem noi! Foarte mulți se ocupă de bișniță, au văzut că se câștigă foarte mult, aproape dublu! Gogoșarul îl ia cu 4 lei, se vinde pe piață cu 6-7 lei.

Ei nu mai au nicio investiție, decât pun în mașină, se duce pe masă. Cât plătește masa acolo, și în rest, n-au nicio pagubă, a menționat Sergiu Firan, producător.

Mergem și la piața din Craiova, unde cele mai multe tarabele sunt acaparate de samsari. Printre puținii producători o găsim pe Mirela.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Roșiile, 5 lei kilogramul acum. Dar au fost dăți când am dat și cu doi lei, cum a mers piața. Tot ăsta e din câmp. Tot, așa arată din câmp. Nestropit, nenimic, mai e și pătat, mai e și pălit, ia uitați. De asta și prețul mai mic. Nu e numai unul și unul. Când e stropit e numai unul și unul, a declarat Mirela, producător.

Iar diferența de prețuri se simte mai ales în buzunarul clientului.

Citește și: VIDEO- Bișnița online sub ochii autorităților. Oamenii vând haine fake pe TikTok

Am luat roșii. Șase lei kilogramul. Mare, foarte mare. Acum, când e toamnă, prețul e foarte, foarte mare. Când am putea să le lum la jumătate de 6 lei, deci cel puțin la 3 lei ar merge,

a declarat un client.

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Diferența destul de considerabilă pentru cei care nu au bani, a declarat un alt cumpărător.

Astfel, deși pe hârtie inflația scade lent, în realitate prețurile la alimente cresc, cele mai vizibile scumpiri fiind la alimentele de bază și la legume.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si