Close sidebar
Close sidebar

VIDEO | Explozii puternice la Kiev și Harkov. Bombardament la Cernihiv, un bloc de locuințe a fost distrus de o rachetă

În cea de-a cincea zi de invazie a trupelor rusești pe teritoriul Ucrainei au avut loc noi bombardamente. Explozii puternice s-au petrecut în Kiev și Harkov. Soldații ucraineni continuă să reziste în fața trupelor rusești care atacă mai multe zone. În această dimineață vor avea loc negocieri în Belarus, după ce președintele Vladimir Putin a ordonat ministerului rus al Apărării să pună arsenalul nuclear al țării în stare de alertă maximă. Belarus vine de partea Rusiei în invazia Ucrainei.

Madalina Grigore,

Ziua 5 de război în Ucraina. Trupele ucrainene au mai rezistat o noapte în fața armatei rusești. Explozii puternice au avut loc în Kiev și Harkov.

[Sursa foto: istockphoto.com]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Încă o noapte de rezistență pentru trupele ucrainene

Ucraina a transmis că trupele sale a mai trecut peste o noapte în care au reușit să respingă armata Rusiei care a încercat să pătrundă la periferia capitalei Kiev.

„Am arătat că ne putem proteja orașul de oaspeții neinvitați”, a declarat comandantul forțelor armate, generalul colonel Alexander Syrsky, citează Digi24.

Citeste si: Primarul Kievului: Suntem în pragul unei catastrofe umanitare. Capitala Ucrainei este "încercuită" şi "toate căile de acces sunt blocate"

Bilanțul luptelor de duminică este descris de autoritățile din Ucraina drept „un moment dificil” pentru soldați, având în vedere că trupele ruse „continuă să bombardeze în aproape toate direcțiile”. 

BBC scrie că, potrivit celor mai recente informații de la fața locului, trupele Rusiei au cucerit Berdiansk, un port aflat în sudul Ucrainei.

Bilanțul deceselor

Ministerul ucrainean de Interne a comunicat că au fost raportate 352 de decese a civililor ucraineni de la începutul invaziei, printre care și 14 copii.

1.684 de persoane, inclusiv 116 copii, au fost răniți.

Citeste si: Acesta este satul uitat de lume, în care mai locuiesc doar 5 familii! Dezastrul care a dus la depopularea satului Pardoși, din Buzău- kanald.ro

Citeste si: Oana Lis, în doliu! Mesajul dureros transmis în urmă cu puțin timp: “Nu știi niciodată când vorbești ultima oară cu un om”- wowbiz.ro

Citeste si: Descoperire arheologică rară, în Egipt: O sabie cu inscripția „Ramses al II-lea” a fost găsită într-o cazarmă veche de 3.200 de ani- antena3.ro

CNN a informat că, în baza unor imagini din satelit, un convoi militar rusesc lung de peste 5 kilometri se află pe o șosea care duce spre Kiev.

Citeste si: UE închide complet spațiul aerian pentru ruși, anunță Ursula von der Leyen. Rusia Today și Sputnik vor fi interzise în UE

Imaginile au fost observate dumnică, în jurul orei 10:56, ora locală, pe drumul P-02-02, lângă Ivankiv, care se află la aproximativ 60 de kilometri nord-vest de capitala Ucrainei.

Drumul P-02-02 duce către Kiev. 

În convoiul văzut există camioane cu combustibil și logistică, pe lângă tancuri și vehicule de infanterie și artilerie autopropulsată.

Martorii spun că în orașul Harkov, din apropierea aeroportului, aud explozii puternice.

Canada a închis traficul aerian pentru aeronavele rusești

Spațiul aerian din Canada a fost închis pentru toate aeronavele Rusiei, a transmis ministrul canadian al Transporturilor Omar Alghabra. 

Citeste si: VIDEO Cum ar fi arătat viața Ozanei Barabancea dacă nu și-ar fi pierdut mama la 14 ani. „Aș fi avut un sprijin moral. Important e că nu m-am dat bătută.”- kfetele.ro

Citeste si: Emily Burghelea, din nou la Urgențe pe mâna medicilor! Soțul ei a filmat-o pe holurile spitalului: "Nu se poate opri din tușit, are febră mare"- radioimpuls.ro

Citeste si: Descoperire arheologică rară, în Egipt: O sabie cu inscripția „Ramses al II-lea” a fost găsită într-o cazarmă veche de 3.200 de ani- antena3.ro

„Cu efect imediat, spațiul aerian al Canadei este închis pentru toți operatorii de aeronave rusești. Vom trage Rusia la răspundere pentru atacurile sale împotriva Ucrainei”, a declarat Alghabra duminică, citează  CNN.

11 nave de transport rusești merg către Odesa

11 nave de transport ale Rusiei, în care există câte un batalion, se îndreaptă spre Odesa. Adjunctul șefului Administrației Prezidențiale ucrainene, Aleksei Arestovici, anunță că se va încerca debarcarea trupelor. 

Citeste si: Proteste masive împotriva războiului din Ucraina, în Sankt Petersburg și Moscova. Tinerii ruși sunt târâți pe jos și reținuți de polițiști

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI