„O fabrică din Dolj în care s-au investit 140 de milioane de euro va fi închisă după numai doi ani de funcționare. 120 de oameni rămân fără locuri de muncă. Din păcate, e doar una dintre veștile proaste care vin din industrie. Un alt combinat din altă parte a țării suspendă din nou activitatea după ce abia o reluase în luna octombrie”, a transmis Christian Sabbagh, prezentatorul Știrilor Kanal D.

Fabrică închisă în Dolj, 120 de șomeri

„Am aflat de pe internet când au anunțat că se va închide. Asta e, mergem înainte. Orice localnic trebuie s-o ia de la început”, a spus un fost angajat al fabricii.
Marian a fost șofer pe stivuitor în fabrică și primea lunar un salariu de peste 3.000 de lei net. A plecat în urmă cu 5 luni fără să știe că fabrica se pregătea de închidere.
„Era bine că era aici, aproape, făceam 10 minute de acasă până la serviciu. Ne obișnuisem, făcusem o echipă acolo, eram toți uniți, era totul frumos. Am învățat multe chestii acolo, decât ce cunoșteam eu meserie. Ei au vrut să facă să fie fabrică profitabilă, dar dacă nu a fost să fie de randament, asta e acum”, a spus Marian.
120 de oameni rămân fără locuri de muncă. 

Afectați sunt însă mult mai mulți
„Fermierii din regiune livrau către această fabrică nu mai puțin de 250 de mii de tone de fân. Paiele erau procesate și transformate apoi în etanol. Astfel, pe porțile fabricii ar fi ieșit anual nu mai puțin de 50 de mii de tone de etanol”, a transmis Teo Argint, corespondentul Știrilor Kanal D. 
Acesta e folosit pentru carburanți, detergenți și alte produse de curățenie.
Fabrica deschisă în primăvara lui 2022 n-a ajuns însă la capacitatea maximă de funcționare din cauza blocajelor. A înregistrat pierderi de circa 81 de milioane de euro.

Citește și: Pensia minimă, majorată prin OUG de Guvern. Legea pensiilor, publicată în Monitorul Oficial, permite creșteri de 100% ale pensiei minime

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Un condamnat la moarte din SUA a fost rugat de autorități să-și aleagă metoda prin care preferă să fie executat- antena3.ro

Citeste si: Un militar ucrainean şi-a anunţat dezertarea pe Facebook. Bărbatul a fost arestat și riscă ani grei de închisoare- wowbiz.ro

Peste 140 milioane de euro au investit elvețienii pentru construirea fabricii, dintre care 40 milioane de euro sunt fonduri europene. 
Alte vești proaste vin de la combinatul AzoMureș care a suspendat din nou activitatea după ce o reluase în luna octombrie.
„Este o decizie pe care nimeni nu și-o dorea. Foloseam lunile noiembrie, decembrie, ianuarie pentru a produce îngrășăminte necesare campaniei de primăvară”, a declarat Ovidiu Maior, purtătorul de cuvânt AzoMureș.
Deși suntem într-o regiune cu gaze naturale, se pare că pentru noi și pentru alte industrii, acest gaz nu este pus la dispoziție la un preț corect.
Cei de la AzoMureș spun că prețul îngrășămintelor a scăzut cu 20 la sută, în timp ce prețul gazelor naturale a crescut cu 40 la sută în ultima perioadă.


„Problemele din industrie abia au început să apară. Există o scădere a consumului, costurile sunt aceleași.Trăim vremuri în care costul energiei este foarte important în costul de producție”, a explicat Cătălin Anghel, economist.
Deși în Europa se vorbește de reducerea inflației și de prețuri mai mici în 2024, la noi situația ar putea fi una diferită.

Citeste si: Veste bună pentru mamele din România! Cu cât se modifică alocațiile de la 1 ianuarie 2025- kfetele.ro

Citeste si: Cum a reacţionat Pepe când a auzit că Raluca Pastramă a declarat că fetele sunt puse în pericol la domiciliul actual:" Nu ţine vrăjeala asta la instanţă"- radioimpuls.ro

Citeste si:- antena3.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: