Conducte vechi de 50 de ani care cedeaza uşor sub presiunea apei calde, ţevi ruginite, găurite şi reparate cu cepuri, bulevarde inundate cu apa, aceasta este imaginea cu care ne-a obişnuit RADET. Acum, insă, problemele sunt tot mai grave. Un muncitor al companiei Termoenergetica a fost rănit grav în timp ce lucra la o conductă.

Muncitorul a cazut in groapa adanca de 4 metri.

Iar mai apoi, potrivit pompierilor, o placa de beton s a prabusit peste el. Barbatul de 45 de ani a fost gasit inconstient si transportat ins tare grava la spital.

Citeste si: Firea spune că avaria la sistemul de termoficare a fost remediată: „Ne menţinem punctul de vedere că a fost un sabotaj industrial prin care au fost pedepsiţi cetăţenii”

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Descoperirea făcută de un bărbat din Satu Mare după ce bancomatul i-a refuzat banii pe care încerca să îi depună- wowbiz.ro

Deocamdată nu se cunosc cauzele producerii accidentului. În Bucureşti sunt zeci de astfel de şantiere din cauza infrastructurii care cedează mereu. Pe bulevardul Basarabia, de pildă, se înlocuiesc zeci de metri de ţevi.

60 la sută din reţeaua de termoficare are o vechime mai mare de 50 de ani.

Şi depăşit durata de viaţă cu 2 decenii. Din această cauză, în fiecare oră se risipesc aproxiamtiv 2.000 de tone de apă caldă. Drept dovadă este aburul pe care îl vedem în permanenţă ieşind din pâmănt.

Însă înlocuirea conductelor durează mult şi costă. O soluţie mai rapidă, dar şi mai periculoasă sunt cepurile. Aşa sunt reparate conductele de lângă CET Vest, de pildă. Directorul Companiei Termoenergetica spune că această metodă se practica în exces la un moment dat.

Citeste si: Fostul președinte RADET: "Iarna asta o vom trece cu o mare rugăciune către Dumnezeu"

Anul acesta, compania de termoficare şi-a propus să schimbe 30 de km de ţevi. În acest ritm, primul an fără avarii majore din Bucureşti ar urma să fie, în cel mai optimist scenariu, 2040. Sistemul de termoficare din Bucureşti este primul ca mărime din Uniunea Europeană, şi al doilea în lume, după Moscova.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si