Lacul Hillier, de o fascinantă culoare roz, este considerat una dintre minunile Australiei. Situat in vestul continentului, pe Insula de Mijloc, fenomenul natural pare a fi, privit din aer, o uriaşă gumă de mestecat.

Nuanţa bizară este dată de 10 specii de bacterii şi mai multe tipuri de alge. Însă responsabilă pentru 33% din culoarea roz a apei este Salinibacter ruber.

Citeste si: Fenomen care se întâmplă o data la 60 de ani. Un aisberg gigant s-a desprins dintr-o calotă

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Lacul Hillier este atat de sarat incat oricine intra in apa poate pluti fara probleme, asa cum se intampla la Marea Moarta.

Cu o lungime de aproximativ 600 metri și o lățime de 250 m, lacul este separat de Oceanul Indian printr-o plajă cu nisip și înconjurat de păduri dese de eucalipt și arbore de hârtie.
Ceea ce il face o atractie turistica la care se ajunge extrem de greu, doar cu elicopterul sau cu vaporul.



Spre deosebire de alte lacuri roz unde nuanța variază în funcție de adâncime, culoarea apei sărate din Hillier rămâne la fel de intensă chiar şi atunci când apa din lac este pusă într-un pahar sau într-un recipient transparent.

Citeste si: VIDEO| Eclipsa partialã, vizibilã si de la noi din tara, a fost urmaritã cu interes de mii de oameni


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si