Close sidebar
Close sidebar

VIDEO | Fascinantul lac roz îi uimește pe turiști. Explicația pentru culoarea inedită

Un lac de o culoare neobisnuită roz stralucitor îi uimeşte pe iubitorii vacanţelor inedite. Cei care reuşesc să ajungă aici, descoperă cu uimire una dintre cele mai frumoase creaţii ale naturii.

D.S.,


DISTRIBUIE
acest articol

Lacul Hillier, de o fascinantă culoare roz, este considerat una dintre minunile Australiei. Situat in vestul continentului, pe Insula de Mijloc, fenomenul natural pare a fi, privit din aer, o uriaşă gumă de mestecat.

Nuanţa bizară este dată de 10 specii de bacterii şi mai multe tipuri de alge. Însă responsabilă pentru 33% din culoarea roz a apei este Salinibacter ruber.

Citeste si: Fenomen care se întâmplă o data la 60 de ani. Un aisberg gigant s-a desprins dintr-o calotă

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Lacul Hillier este atat de sarat incat oricine intra in apa poate pluti fara probleme, asa cum se intampla la Marea Moarta.

Cu o lungime de aproximativ 600 metri și o lățime de 250 m, lacul este separat de Oceanul Indian printr-o plajă cu nisip și înconjurat de păduri dese de eucalipt și arbore de hârtie.
Ceea ce il face o atractie turistica la care se ajunge extrem de greu, doar cu elicopterul sau cu vaporul.



Spre deosebire de alte lacuri roz unde nuanța variază în funcție de adâncime, culoarea apei sărate din Hillier rămâne la fel de intensă chiar şi atunci când apa din lac este pusă într-un pahar sau într-un recipient transparent.

Citeste si: VIDEO| Eclipsa partialã, vizibilã si de la noi din tara, a fost urmaritã cu interes de mii de oameni

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI