„Nomofobia, frica de a rămâne fără telefonul mobil, este tot mai prezentă în zilele noastre, mai ales că petrecem zilnic 3 ore și 41 de minute pe telefoane ”, a transmis Christian Sabbagh, prezentatorul Știrilor Kanal D.

Nomofobia, frica de a rămâne fără telefonul mobil

„Nu cred că putem să rămânem fără telefon pentru că trăim în generația tehnologiei și eu una, dacă m-ai lăsat fără telefon, ce o zi...

3 ore, ar fi tragic”, a spus o tânără.

Nomofobia sau frica de a rămâne fără telefon. Vă sună cunoscut? Gândul că am putea fi deconectați de la tot ce înseamnă lumea virtuală ne dă fiori pe șira spinării.

Tocmai această frică a dat naștere altor fobii. Cercetările recente au arătat că peste jumătate dintre noile temeri ale oamenilor sunt legate de tehnologie.

Citește și: VIDEO- Cum scăpăm de nomofobie? Specialiștii ne recomandă să reducem treptat folosirea telefonului mobil

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

„Printre cele mai noi fobii ale oamenilor putem enumera teama de trimite un mesaj către persoana greșită, dar și întâlnirea cu fostul partener de cuplu, seara, în oraș. De asemenea, și să stai pe scaunul din mijloc al avionului, în timpul zborului, poate declanșa o adevărată fobie”, a transmis Andra Ionescu, reporterul Știrilor Kanal D.

Și în timp ce unii oameni sunt încă speriați de înălțimi, păianjeni sau întuneric, alții consideră că a trimite un mesaj persoanei greșite este mult mai înspăimântător.

„Vremuri noi, fobii noi și asta pentru că în viața noastră intră trebuințe noi, mai în glumă, mai în serios, piramida lui Maslow s-a modificat. La baza nevoințelor primare avem și WiFi și baterie. Și asta pentru că, e o reacție firească, ori de câte ori ajungem într-un spațiu în care putem să ne încărcăm telefonul sau să ne conectăm la rețea, o vom face”, a explicat Ciprian Necula, sociolog.

Conform unui studiu făcut în Marea Britanie, majoritatea englezilor ar prefera să înoate cu rechinii sau să țină în palmă o tarantulă decât să stea fără telefon timp de o săptămână.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si