"Să faci ce zice popa, nu ce face popa, este o vorbă din popor care se aplică și în cazul unui profesor din Brașov. În loc să-i ghideze pe elevi către moralitate, dascălul de etică i-ar fi hărțuit pe mai mulți dintre ei cu mesaje și poze cu tentă sexuală. Autoritățile au deschis o anchetă și verifică acuzațiile aduse cadrului didactic. Vă avertizez, urmează informații care vă pot afecta emoțional!", a transmis Cristian Sabbagh.

Profesor de etică acuzat de hărțuire

Deși susține că este nevinovat, dascălul de etică este acuzat că de ani buni ar aborda băieți cărora le predă la clasă și le-ar face avansuri atât în mod direct, cât și pe rețelele sociale. O mare parte din mesajele transmise online ar avea tentă sexuală, spun elevii.

"Acum o săptămână chiar în timp ce eram cu el la oră, el era la catedră și eu în bancă și îmi scria aceste mesaje. Se uita la mine foarte insistent ca să vadă ce răspund", a spus un elev.

Etica despre care le vorbea elevilor în sala de clasă, pare că dispărea complet în timpul liber. Nu de puține ori adolescenții erau abordați de profesorul lor, iar tactica era una bine pusă la punct.

"Eram odată în fața clasei și ne-a arătat poze cu el din Costinești și el dând scroll printre poze, mi-a arătat mie și unui coleg o poză cu el în chiloți și ne-a întors telefonul special ca să vedem.

Eu am o pensiune și domnul mi-a zis că i-ar face mare plăcere să rămână la mine la pensiune, dar numai dacă aș rămâne și eu", a spus un elev.

"Îmi bătea apropouri că dacă se întâmplă ceva interesant la mine în oraș vine și el, odată mi-a propus să ne vedem, dar nu știu dacă în spirit de glumă sau în mod serios. Mai ne chema în față, ne arăta poze cu el", a spus un elev.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Elevii spun că nu au vorbit despre aceste avansuri cu diriginții sau cu directorii liceului, de teamă. Așa că o parte dintre ei au apelat la activistul civic „Justițiarul de Berceni”, care a strâns dovezi de la adolescenți și a mers la liceu să îl confrunte pe dascălul vizat. 

Odată cu izbucnirea acestui scandal s-au sesizat și superiorii profesorului, dar și conducerea inspectoratului școlar.

"Nu s-au luat declarații, este o procedură mult mai complicată, fiind minori nu le putem lua declarațiile fără acordul părinților. S-a discutat cu domnul profesor, dânsul spune că nu a făcut așa ceva", a declarat Camelia Starețu, director liceu.

"Urmează să vedem dacă toate aceste acuzații sunt fondate, dacă ele până la urmă au un suport în ceea ce privește comportamentul acestuia la clasă, vom trage concluziile de rigoare și vom lua măsurile, evident, în consecință", a declarat Valentin Bucur, purtător de cuvânt IPJ Brașov.

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Directorul liceului spune că va sesiza și poliția în legătură cu acuzațiile pe care elevii i le aduc profesorului. Până la formularea unor acuzații oficiale, cadrul didactic va continua să predea la clasă.

Citește și: VIDEO- Cel mai lung drum spre școală și muncă este în cea mai mare comună din România. Locuitorii parcurg 10 kilometri în două ore


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si