Close sidebar
Close sidebar

VIDEO | Liviu Dragnea, inculpat în dosarul Teldrum

Din închisoare, Liviu Dragnea a ajuns din nou în faţa procurorilor anticorupție! A devenit, în mod oficial, inculpat în dosarul Teldrum... unul care îi poate aduce alţi ani grei de închisoare! Pe numele fostului lider PSD sunt formulate mai multe acuzații grave - cum ar fi abuz în serviciu și deturnare de fonduri europene. La costum și cu masca pe față a apărut fostul șef PSD care consideră că ancheta începută acum 4 ani stă la baza unor jocuri politice.

A.M.S.,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Ora 9 și 15 minute! Îmbrăcat în costum, cu masca de protecție pe faţă, Liviu Dragnea ajunge la sediul DNA.

45 de minute a așteptat fostul șef PSD în duba de arest pentru a fi primit de procurorul de caz. Fără nicio privire spre camere şi foarte sobru, Liviu Dragnea a intrat în sediul DNA păzit de 5 polițiști.

Deși procedura era una simplă- procurorul îi aducea la cunoștință că a devenit din suspect-inculpat, Liviu Dragnea a petrecut o oră și jumătate la masa procurorilor, iar, la ieșire, a ținut privirea în jos, către actele care îl duc tot mai aproape de un nou proces.

Dacă până acum, Liviu Dragnea îşi găsea mereu dispozitia să şi glumească puţin cu jurnaliştii, de această dată a fost tăcut.

Şi pe bună dreptate... Teldrum este un dosar care ar putea să îi aducă ani grei de închisoare în cazul în care i se dovedește vinovăția.

În joc este un prejudiciu de 27 de milioane de euro din fonduri europene! Fostul șef PSD împreună cu mai mulți angajați ai firmei, pe care susține DNA că ar conduce-o din umbră, i-ar fi obținut fraudulos prin contracte ilegale de lucrări ale unor drumuri din Teleorman.

Citeste si: Liviu Dragnea, despre Viorica Dăncilă: „Pregătiţi-vă să luaţi partidul”

Brusc, după 3 ani, e pus din nou pe tapet, cu puțin înainte de campania electorală. Ce vorbeam de la început. Să înceapă iar să discute, să dezbată despre acest dosar.

Interes politic sau nu... averea lui Liviu Dragnea continuă să fie sub sechestru pentru recuperarea prejudiciului uriaș.

O parte din averea lui Liviu Dragnea este și în acest moment sub măsura sechestrului. Vorbim aici despre un teren de 3.000 de mp, hotel din alexandria, apartament, doua masini si conturi bancare sau sume de bani

Tot vineri, alături de Liviu Dragnea, și cei 10 suspecți din dosar au fost citați să li se comunice calitatea de inculpați. Printre ei Marian Fișcuci, administrator Teldrum, dar și Petre Pitiș, directorul firmei.

Niciunul însă nu a vrut să comenteze acuzațiile grave care le sunt aduse.

Între timp, o nouă verificare îl vizează pe Liviu Dragnea după ce a acordat primul interviu din spatele gratiilor, pentru Realitatea Plus.

Citeste si: Salarii mai mari de la 1 ianuarie 2025. Cu cât vor crește veniturile angajaților și cine va beneficia de bani mai mulți- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Fructul care pune în funcțiune activitatea creierului și curăță celula nervoasă. Medicul Vlad Ciurea: „Este formidabil”- antena3.ro

Conducerea penitenciarului susține că nu a fost niciun acord dat pentru realizarea unui interviu, ci doar pentru o discutie ce trebuia sa ramana confidentiala.

Citeste si: Liviu Dragnea, citat la DNA pentru a i se aduce la cunoştinţă calitatea de inculpat în dosarul Tel Drum

Administratia Nationala a penitenciarelor a solicitat administratiei locului de detinere documentele care au stat la baza acordarii acestui drept. Demersul presupune verificarea aspectelor de legalitatea raportat la prevederile actelor normative care reglementeaza dreptul la comunicari online

Momentan, lui Liviu Dragnea i-a fost interzis să mai lucreze în atelierul autoal închisorii, pana la finalizarea cercetărilor privind interviul acordat.

Munca în spatele gratiilor îl ajută pe fosutl lider PSD să mai câștige zile care să îi aducă eliberarea mai devreme.

Anunţul făcut de procurorii DNA

Fostul lider al PSD Liviu Dragnea a fost inculpat în dosarul Tel Drum de către procurorii DNA. Aceştia îl acuză de săvârşirea mai multor infracţiuni, prejudiciul produs statului, în favoarea firmei Tel Drum, depăşind 31 de milioane de lei.

”Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul Liviu Nicolae Dragnea, pentru următoarele infracţiuni, săvârşite în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman:
constituire a unui grup infracţional organizat, două infracţiuni de abuz în serviciu cu obţinere de foloase pentru sine sau pentru altul, instigare la infracţiunea de folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în forma participaţiei improprii”, a anunţat, vineri seară, DNA.

Procurorii au precizat că s-a dispus punerea mişcare a acţiunii penale şi faţă de alte persoane care la data faptelor erau funcţionari în cadrul Consiliului judeţean Teleorman şi faţă de administratori/reprezentanţi ai firmei SC Tel Drum SA şi ai altor societăţi comerciale, pentru infracţiuni de constituirea unui grup infracţional organizat, folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, complicitate la abuz în serviciu şi evaziune fiscală.

”De asemenea, s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpata persoană juridică SC TEL DRUM SA, pentru următoarele infracţiuni: constituire a unui grup infracţional organizat, evaziune fiscală în formă continuată (10 acte materiale), două infracţiuni de complicitate la abuz în serviciu cu obţinere de foloase pentru sine sau pentru altul”, a mai transmis DNA.

În ordonanţa procurorilor se arată că ”inculpatul Liviu Nicolae Dragnea, preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, ar fi iniţiat un grup infracţional organizat din care ar fi făcut parte funcţionari din administraţia locală şi persoane din mediul de afaceri”.

Citeste si: Cum i-a urat Ileana Sterp "La mulți ani!" cumnatei sale pe Instagram. Logodnica lui Culiță Sterp a blocat-o în mediul online: "Ne-am greșit și ne-am zis vorbe la nervi!"- kfetele.ro

Citeste si: Povestea cuplului care a renunțat la casa lor pentru a trăi permanent pe mare. Ce i-a determinat să facă acest pas radical- radioimpuls.ro

Citeste si: Fructul care pune în funcțiune activitatea creierului și curăță celula nervoasă. Medicul Vlad Ciurea: „Este formidabil”- antena3.ro

”Grupul ar fi acţionat în perioada 2001-2017 în scopul de a obţine, în mod fraudulos, sume importante din contractele finanţate din fonduri publice (naţionale şi europene), prin infracţiuni de abuz în serviciu, de fraudare a fondurilor europene, de evaziune fiscală şi folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii. Sub coordonarea şi decizia inculpatului Liviu Nicolae Dragnea, în cadrul grupului, funcţionarii publici ar fi acţionat în interesul unor societăţi private. Pentru funcţionarea grupului ar fi fost necesară privatizarea SC Tel Drum SA, trecerea ei din proprietatea Consiliului Judeţean Teleorman, prin persoane interpuse, în patrimoniul lui Liviu Nicolae Dragnea, achiziţionarea din fonduri publice a unui utilaj special de asfaltare şi atribuirea, în mod discreţionar, a contractelor de reabilitare a drumurilor din judeţ către Tel Drum SA”, au mai precizat procurorii.

Potrivit acestora, SC Tel Drum SA ar fi fost principala societate comercială din grup, capitalizată masiv şi folosită la obţinerea contractelor de lucrări, pentru distribuirea capitalului către celelalte societăţi comerciale şi membrii grupului, pentru achiziţionarea de bunuri mobile şi imobile care sunt folosite de membrii grupului, pentru a transfera dreptul de proprietate asupra bunurilor mobile şi imobile către aceiaşi membri.

”Unul dintre scopurile grupului ar fi fost ca firma Tel Drum SA să câştige un contract de reabilitare a 55 km de drum judeţean din Teleorman, DJ 701, în valoare de 114.263.011 lei, dintre care suma de 13.772.603 euro provenea din fonduri europene. În acest context, în calitate de reprezentant al Consiliului Judeţean Teleorman, Liviu Nicolae Dragnea ar fi emis şi semnat hotărâri şi dispoziţii, cu încălcarea legii, acte indispensabile pentru procedura de atribuire a contractului care, între altele, au inclus o condiţie restrictivă ce avantaja SC Tel Drum SA. Cu ajutorul altor două persoane din grup ar fi folosit la organismul intermediar ADR Sud Muntenia documente false şi inexacte. Ar fi fost falsificate şi înlocuite date din proiectul tehnic, inclusiv prin inserarea unei condiţii care îi asigura firmei Tel Drum câştigarea licitaţiei. In plus, firma Tel Drum ar fi beneficiat şi de date confidenţiale ce au avantajat-o la obţinerea contractului”, mai arată procurorii.

Potrivit acestora, în mod similar, în calitate de reprezentant al Consiliului Judeţean Teleorman, inculpatul Liviu Nicolae Dragnea, ar fi făcut demersuri şi ar fi contribuit astfel încât firma Tel Drum SA să câştige şi contractul de reabilitare a peste 50 km din DJ 506, un alt drum judeţean din Teleorman, în valoare de 62.482.442 lei, dintre care suma de 6.930.138 euro provenea din fonduri europene.

”În cursul procedurii de atribuire s-ar fi falsificat şi înlocuit date, inclusiv prin introducerea condiţiei restrictive ce favoriza societatea Tel Drum, asigurându-i câştigarea licitaţiei. De asemenea, s-ar fi majorat artificial devizul lucrărilor aferente contractului de reabilitare a drumului”, se mai arată în ordonanţa procurorilor.

DNA susţine că prejudiciul creat în dauna bugetului public ar fi de: 25.600.927 lei (diferenţa dintre preţul ofertat de Tel Drum SA şi preţul cel mai mic ofertat) – contractul DJ 701; 5.742.872 lei (diferenţa dintre devizul real prevăzut în proiect şi devizul modificat) – contractul DJ 506.

Prejudiciul creat bugetului public este de 31.343.799 lei, sumă ce constituie un beneficiu necuvenit pentru firma câştigătoare SC Tel Drum SA.

”Inculpaţilor li s-a adus la cunoştinţă calitatea procesuală, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală”, mai arată procurorii.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI