Una dintre cele mai delicate perioade din viața unei femei este instalarea menopauzei. Deși pare o adevărată provocare prin prisma manifestărilor și a efectelor ei, această etapă poate fi depășită cu ajutorul unor mici trucuri. Le aflăm pe toate, în materialul următor, a transmis Cristina Dorobanțu.

Menopauza, o nouă etapă a vieții

Pentru Angelina, apariția menopauzei a însemnat un prag dificil de trecut.

Femeia s-a confruntat cu senzații apărute ca din senin, pe care nu le-a mai experimentat niciodată în viață.

Cel mai intens simptom au fost bufeurile, apoi pielea a devenit din ce în ce mai uscată, părul s-a subțiat, unghiile...totul se schimbă, a spus Angelina.

De aproape 7 ani de când a ajuns la perioada menopauzei, Angelina a avut timp suficient să afle mai multe lucruri despre această etapă a vieții ei. A învățat că, pe lângă simptomele manifestate de ea, există nenumărate altele, poate chiar mai dificile de gestionat. Iar atunci când menopauza este identificată timpuriu, tranziția spre aceasta perioadă a vieții se poate face mai ușor.

Desigur aceasta nu apare din senin, este precedată de tranziția menopauză care apare cu precădere în jurul vârstei de 47- 46 de ani și se referă la acea perioadă în care ciclurile menstruale încep să devină neregulate,

a declarat Ducu Ioniță, medic specialist ginecolog.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Dacă în teorie, menopauza se instalează în jurul vârstei de 50 de ani, în practică, lucrurile s-au schimbat.

Exemplele clinice arată că vârsta medie la care încep să se manifeste primele simptome a scăzut cu 10 ani. Iar odată ce acestea își fac simțită prezența, întregul corp reacționează.

Coincide perioada asta și cu îmbătrânirea pielii și cu vârsta înaintată, că începem să îmbătrânim cu totul!, a declarat Ramona Dimache, manager clinică.

Dacă până în 30 de ani putem să ne menținem silueta și totul merge strună, după 30-40 de ani deja lucrurile se schimbă, vedem că apare celulita, se depun kilogramele și ne e mai greu să le ardem și atunci trebuie să facem schimbări atât în alimentație, să ne hidratăm corect, apa este foarte importantă în menținerea echilibrului corporal, a declarat Elena Coșbuc, medic nutriționist.

Vestea bună este că simptomele menopauzei pot fi atenuate cu puțină grijă asupra nevoilor organismului.

Să introducem mai multe legume în alimentația noastră, și fructe... dar în cantități mai mici să avem grijă la orele la care mâncăm, cantitatea pe care o avem în față și desigur la calitatea a ceea ce punem pe masă, a declarat Elena Coșbuc, medic nutriționist.

Citește și: Ultimele imagini înainte de accidentul în care a fost implicat redactorul-șef adjunct Bogdan Stamatoiu. Ce au descoperit polițiștii la fața locului

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: Motivul pentru care Nicki Minaj și-a anulat concertul de la Saga Festival: "Trebuie să mă asigur că iau decizii corecte". Superstarul internațional era cap de afiș- radioimpuls.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si