"Turiștii care vizitează Clujul au acum o nouă atracție turistică în oraș. Muzeul Farmaciei a fost redeschis după o lungă perioadă de renovare și reabilitare. Acum, clădirea casei Hintz găzduiește un spațiu expozițional modern, dar păstrează, totodată, farmecul încăperilor vechi. Vizitatorii pot afla și vedea obiecte vechi de secole întregi care fac parte din istoria medicinei și farmaciei din Transilvania", a transmis Cristina Dorobanțu.

Muzeul Farmaciei și-a deschis porțile

Muzeul Farmaciei din Cluj Napoca a fost închis în 2018 pentru renovare. De-a lungul anilor, casa Hintz a fost reabilitată total și acum a fost redată publicului. Vizitatorii muzeului vor descoperi o expoziție plină de istorie și obiecte unice care prezintă evoluția medicinei și farmaciei de-a lungul secolelor trecute.

"S-a extins chiar muzeul, este de aproape de două ori mai mare decât era înainte, la subsol unde poate fi văzută și o masă de operație, patul la care lucra Iuliu Hatieganu, deci foarte multe obiecte noi. Inițial, în cadrul colecției au fost 7.000 de obiecte și am încercat să arătăm cât mai mult din ele, aș putea spune că ajungem la undeva la 6.000 de obiecte care pot fi văzute aici la Muzeul Farmaciei", a declarat Ștefan David, muzeograf.

Vizitatorii sunt invitați să exploreze galeriile muzeului unde pot admira aparatura medicala veche, dar și medicamente artizanale cu care se tratau strămoșii noștri.

"Aici avem praful de mumie, care datează undeva pe la secolul 18. Se folosea de oameni cu dorința de a trăi mai mult", a spus o persoană angajată la muzeu.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

De-a lungul lucrărilor de renovare și reabilitare a clădirii au existat și surprize. A fost descoperit un tezaur la subsol.

"A fost și pentru noi o surpriză și pentru toată lumea. Nimeni nu știa, au fost două vase de lut care erau vase pentru ape minerale și erau cam 950 de monede de aur și de argint pe care le-au găsit. Nu știm exact cine le-a ascuns și de ce, s-au făcut cercetări, ultima moneda era din 1872", a declarat Georg Hintz, proprietarul clădirii.

Aceste monede vor fi expuse în curând în muzeul farmaciei, care face parte din Muzeul de Istorie al Transilvaniei. Clădirea și-a deschis oficial porțile pentru public, iar de astăzi va putea primi oaspeți după programul obișnuit.

"Muzeul poate fi vizitat zilnic între orele 10 și 18, iar biletele costă 30 de lei pentru adulți, 15 lei pentru pensionari și 7.50 pentru elevi și studenți", a transmis Silvia Cseh, jurnalist Știrile Kanal D.

Cei care vor vizita Muzeul Farmaciei vor avea la dispoziție broșuri informative și audioghiduri gratuite.

Citește și: VIDEO- 15 Ianuarie, Ziua Culturii Naționale. La Timișoara are loc un maraton cultural în cadrul expoziției “Brâncuși”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si