„La donare doar cu programare! Au apărut noi reguli la centrele de transfuzii din țară, după ce donatorii au venit în număr neașteptat de mare. De astăzi, cei care vor să doneze sânge în Capitală, de exemplu, trebuie să-și facă programare”, a transmis Christian Sabbagh, prezentatorul Știrilor Kanal D.

Donare de sânge doar cu programare în Capitală

Cozile de acum câteva zile din sălile de așteptare ale centrelor de transfuzii sanguine s-au transformat complet.

Astăzi dimineață, când au intrat în vigoare noile reguli, donatorii își așteptau rândul în București, fără urmă de înghesuială.
„Faptul că e cu programare e un lucru bun. Acum, să fiu sincer... vineri, acum două zile, am fost aici și era nebunie”, a spus unul dintre donatori.
Pentru a rezolva haosul, fiecare centru de transfuzii și-a organizat activitatea. În București, donarea se face pe baza unei programări, decizie care i-a luat prin surprindere pe unii.

Citește și: VIDEO- Donare doar cu programare. Beneficiile oferite donatorilor au aglomerat spitalele

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Numărul donatorilor s-a dublat de la începutul anului, odată cu creșterea valorii tichetelor de masă.


Dacă până acum, la București, media pe zi era de peste 150 de persoane, în primele zile ale lui 2024, numărul celor care treceau pragul centrului sărea de 300.
„De la începutul anului, valoarea bonurilor de masă primite de cei care donează a crescut de 4 ori. Mai exact, dacă până acum orice donator primea suma 67 de lei, acum pleacă acasă cu un card în valoare de 280 de lei”, a transmis Andra Ionescu, reporterul Știrilor Kanal D.

„- Dumneavoastră ați venit și pentru aceste vouchere, de exemplu?
- Da, da. Pentru că avem și copii și na”, a mărturisit o persoană.
„După ce am identificat această problemă, că timpul de așteptare este mare pentru donatori, ne-am gândit să lărgim numărul de programări care pot fi efectuate în aplicație, să dăm posibilitatea mai multor oameni să se programeze, să micșorăm timpul de așteptare, să avem un număr estimat de donatori care se vor prezenta la programare”, a explicat dr. Lucia Grijac, directorul unui centru de transfuzii din București.
După ce zilele trecute timpul de așteptare era chiar și de 3-4 ore, accesul la donarea de sânge în București se poate face de azi, doar după o programare online pe una dintre din aplicaţiile disponibile. Pe lângă bonuri de masă, voluntarii primesc și o zi liberă de la serviciu.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si