Close sidebar
Close sidebar

VIDEO Noi restricții pentru șoferii tineri! Ce modificări pot apărea în Codul Rutier?

Una dintre măsuri specifică următorul aspect: tinerii sub 21 de ani nu vor mai avea voie să conducă mașini care au mai mult de 100 de cai putere.

Redactia Stirile Kanal D,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

„Noi modificări ar putea să apară în Codul Rutier, care îi vizează direct pe șoferii tineri. Se discută acum în Parlament despre restricții serioase în acest sens. Despre ce este vorba mai exact știe colega mea, Ellvira Costache”, a spus Mădălina Bichir.

Citește și: VIDEO Studiu: femeile instructor auto sunt mai eficiente

Despre ce posibile schimbări este vorba

Ellvira Costache, reporter: Șoferii vizați de noile propuneri legislative sunt tinerii sub 21 de ani. Aceștia nu vor mai avea voie să conducă mașini care vor avea mai mult de 100 de cai putere. În schimb, adolescenții vor putea obține permisul de conducere de la 17 ani, dar se vor putea urca la volan doar dacă sunt însoțiți de o persoană care are minimum 10 ani de experiență.

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Astronauții rămași blocați în spațiu până anul viitor vor vota plutind, de pe orbita Pământului, la alegerile prezidențiale americane- antena3.ro

Citește și: VIDEO Prima razie după publicarea ordonanței antidrog! Polițiștii au restituit patru permise de conducere

Ellvira Costache, reporter: Toate aceste măsuri sunt dezbătute în Parlament și au fost propuse pentru a reduce numărul de accidente rutiere. Mai ales că, de la începutul anului și până acum, 500 de persoane au murit și de două ori mai multe au fost rănite pe șosele.

Ellvira Costache, reporter: Tot parlamentarii discută și despre alte modificări ale Codului Rutier. Se dorește creșterea numărului de ore pentru școala de șoferi, dar și înmulțirea radarelor pe șosele.

Sursa foto: Freepik

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI