„În această seară, copiii din toată țara se pregătesc pentru sosirea lui Moș Nicolae. Chiar dacă obiceiul spune că nuiaua ajunge doar la copiii năzdrăvani, în zilele noastre ea s-a transformat în obiect de nelipsit din ghetuțe. Nuiaua modernă vine împodobită cu dulciuri și beteală și se vinde cu 30 de lei bucata”, a transmis Christian Sabbagh, prezentatorul Știrilor Kanal D.

Nuielușa modernă, cadou de Moș Nicolae

„Ce frumoase sunt, Doamne! Le-aș lua pe toate dacă aș avea bani. Chiar vorbesc serios că sunt foarte frumoase. Pe timpul nostru nu era”, a spus o bătrână.
Această bunică din Craiova a început încă de dimineață să caute cadouri pentru nepotul ei. Din desaga Moșului nu putea să lipsească și o nuia pentru năzdrăvăniile pe care micuțul le-a făcut de-a lungul anului.
„O sa i-o pun în ghetuțe, dimineața să aibă surpriză. Îmi place că are și o bombonică, are și steluțe, fundiță roșie. În ziua de azi nu se mai pedepsesc copiii, ne înțelegem cu ei din vorbă”, a mai spus femeia.

Citește și: VIDEO- Bradul de Crăciun clasic, înlocuit cu cel cu decorații cât mai extravagante

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Iar acest lucru se vede și în modul în care sunt decorate nuielușele moderne. Comercianții le împodobesc cu beteală, globulețe și bomboane.
Există însă și comercianți care vând nuielușe „ca pe vremuri”, fără beteală sau ornamente. În Satu Mare de exemplu, acestea vor ajunge în ghetele copiilor, dar și ale celor mari.
„- Cele tradiționale sunt la 10 lei, mai sunt și la 5 lei.
- Pentru cine cumpără?
- Copii, nepoți, soț, soție”, a spus o comerciantă.


Nuiele împodobite se găsesc și pe internet, pentru cei mai pretențioși părinți sau bunici. La o scurtă căutare pe rețelele de socializare, găsim ramuri de pom decorate mai ceva ca bradul de Crăciun. Prețul este însă mai piperat și variază între 15 și 30 de lei pe bucată.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si