"În timp ce Arhiepiscopul Tomisului vrea să devină Mitropolit, preotul care îl acuză de corupție a ajuns la DNA Constanța pentru audieri. Munca procurorilor anticorupție ar putea fi dublată, în viitor, de un organism bisericesc. Sfântul Sinod ia în calcul înființarea unui DNA propriu din cauza numărului mare de scandaluri", a transmis Cristian Sabbagh.

Biserica s-ar putea ocupa și de anticorupție

Petrică Leașcu este personajul cheie în ancheta Recorder care s-a soldat cu un dosar penal.

Arhiepiscopul Tomisului ester acuzat de cumpărare de influență.

Leașcu a ajuns astăzi la DNA Constanța.

"ÎPS a greșit pentru că a acceptat propunerile ilegale și imorale și aș îndrăzni să-i sugerez că cel mai bine ar fi să se retragă", a declarat Petrică Leacșu, fost preot.

Între timp, Teodosie are alte probleme. A trimis un referat la Cancelaria Sfântului Sinod prin care cere ca Arhiepiscopia Tomisului să devină Mitropolie.

"Eu nu cer pentru mine, ci pentru a reistaura un adevăr istoric fundamental pentru întreaga biserică. Toți avem un plus de demnitate și de binecuvântare de la Dumnezeu că punem în ordine cele ce au aparținut înaintașilor noștri. Trimiteți scrisorile dumneavoastră Sfântului Sinod", a declarat ÎPS Teodosie.

Momentan, dosarul de cumpărare de influență este instrumentat de DNA Constanța.

"Am vrut să arăt opiniei publice corupția din biserică, din acest motiv am făcut această investigație, am mers în 2 arhiepiscopii și într-o episcopie.

Din păcate, cei de la Recorder au ales să tăinuiască niște filmări relevante. Eu am acuzat Recorder că n-a dat toate filmările, n-am spus că sunt trunchiate sau că nu sunt adevărate", a declarat Petrică Leacșu, fost preot.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Jurnaliștii au reacționat la aceste acuzații.

"...este o problemă de înțelegere a meseriei de jurnalist. Am fi putut ascunde imagini dacă eram în postura celor care primeau și încărcau niște imagini pe internet. Jurnaliștii nu se ocupă cu asta. Din informațiile pe care le obțin, le selectează pe cele relevante, ceea ce am făcut și noi, renunțând la filmările în care reacțiile celor vizați erau ambigue, redundante sau chiar ostile la propunerile preotului Leașcu", au spus jurnaliștii.

Arhiepiscopul Tomisului a fost reprezentat la DNA de avocați.

"Procurorul, din punctul meu de vedere, l-a apărat foarte mult pe martor pentru că este singura depozitie incriminatoare din dosar. Vorbim de un dosar fabricat din punctul meu de vedere. Este o încercare puerilă de discreditare", a declarat Adrian Cuculis, avocat.

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Sfântul Sinod ia în calcul înființarea unor corpuri canonice de control pentru a analiza cazurile de corupție din sânul bisericii. Un soi de DNA prin care preoții să fie verificați de superiori.

Citește și: Preotul Petrică Leașcu, cel care l-a filmat cu camera ascunsă pe ÎPS Teodosie va fi reaudiat: ”Ar fi trebuit să aibă calitatea de suspect cel puțin”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si