Târgurile de Craciun aduc magia sărbătorilor în marile orașe, însă cine poftește la mâncărurile tradiționale trebuie să bage adânc mâna în buzunar. În Sibiu, de exemplu, o porție de sarmale ca la mama acasă se vinde chiar și cu 35 lei!, a transmis Cristian Sabbagh.

Prețuri de infarct la târgurile de Crăciun

Piața de sărbători din centrul Sibiului a fost plină de vizitatori dornici să se bucure de atmosfera de Crăciun.

Turta dulce, plăcintele sau vinul cu scorțișoară s-au numărat printre produsele care i-au atras pe turiști.

Căsuțele comercianților abundă cu bunătăți de sezon. Nu sunt însă deloc ieftine. Prețul pentru o băutură fierbinte pornește de la 10 lei și poate urca în funcție de ce alegeți.

"Avem vin fiert din Nuremberg din Germania, paharul este 15 lei. Nu mai trebuie adaugate chestii, zahăr, are deja de toate. Avem 7 feluri de ceai, paharul este la 12 lei", a spus un comerciant.

Trecem și la mâncarea gătită.

"Piept de porc, ceafă, pește, frigărui de pui, ciolane care au garniture inele de ceapa, varză călită, legume cu broccoli sau avem diferite sortimente de murături", a spus alt comerciant.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Iar prețul se calculează pe suta de grame.

"13 lei 100 grame ciolanul, ceafa, pieptul și cârnații. Aici avem sarmalele care sunt foarte mari, ar fi doua sarmale la o porție, 35 de lei. Cu smântână la cerere", a spus un comerciant.

La câteva mese distanță întâlnim această familie din București. Cei trei au venit special la Sibiu pentru a petrece trei zile la Târgul de Craciun.

Iar dacă vor și un desert, mai trebuie să scoată câteva sute de lei din buzunar. Cei mai mulți dintre turiștii care vin la târg sunt în căutare de preparate tradiționale. Numai că nu toate produsele vândute sunt autentice. Săptămâna trecută în București, reprezentanții ANPC au găsit la tarabele unei piețe prăjituri din comerț, vândute ca tradiționale.

"Nu știu câtă grăsime de palmier foloseau bunicii voștri, dar ai mei cred că nici nu știau de existența ei. Le faceți dumneavoastră, le produceți dumneavoastră? Nu", a spus Horia Constantinescu.

Unii comercianti au reacționat violent în momentul în care li s-a cerut dovada că produsele pe care le vând sunt tradiționale.

Inspectorii ANPC nu s-au lăsat intimidați și au aplicat amenzi în valoare de 50.000 de lei.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si