„Căldura nefirească a grăbit anul acesta recoltarea sparanghelului. Leguma nelipsită din meniurile celor mai luxoase restaurante din lume este cultivată cu succes și în județul Buzău, unde culesul e în toi. Astfel, de sărbători, sparanghelul va fi din abundență pe rafturi, spune producătorul ei”, a transmis Christian Sabbagh.

Sparanghel recoltat mai devreme

Această cultură de sparanghel se află în localitatea Amara, pe un teren moștenit de Daniel Toma de la bunici.

Leguma se află în cel de-al șaselea an de producție și, in mod normal, ar trebui culeasă primăvara. În acest an, căldura i-a grăbit dezvoltarea astfel că fermierul a început recoltarea mult mai devreme.

Citește și: VIDEO- De la temperaturi de vară, la frig și zăpadă. La Cluj a nins ca în povești

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

„De obicei, în anii trecuți, pe la 10 aprilie abia vedeam primii lăstari cum rup bilonul și ies afară, anul ăsta cred că este a doua săptămână în care recoltăm, o cantitate foarte mare”, a spus bărbatul.
Anul trecut, buzoianul a livrat către clienții săi patru tone de sparanghel, de pe trei hectare de teren, iar acum speră la o producție și mai mare. Daniel Toma și ajutoarele sale culeg zilnic leguma.


Tijele de sparanghel sunt etichetate, apoi depozitate într-o cameră frigorifică. Fermierul buzoian își distribuie marfa de trei ori pe săptămână, ca să ajungă proaspătă pe mesele consumatorilor.
Din ferma lui Daniel Toma, sparanghelul pleacă spre clienți cu până la 40 de lei kilogramul, însă la clientul final ajunge cu un preț mai mare. Buzoianul mai cultivă la Amara și broccolini, o legumă înrudită cu broccoli, dar mult mai gustoasă.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si