Suntem la un pas de o dublă epidemie: avem deja una de rujeolă și, în curând, autoritățile ar putea declara și alta de gripă. Spitalele resimt deja presiunea numărului mare de bolnavi care stau cu orele în camerele de gardă. Cazurile de îmbolnăviri cresc de la o săptămână la alta, iar mulți pacienți ajung cu forme severe ale bolii, a transmis Cristian Sabbagh.

România, la un pas de dublă epidemie

Camerele de gardă ale spitalelor sunt pline ochi din cauza infecțiilor respiratorii acute. Mulți dintre pacienți necesită și internare. Într-o singură zi, la Institutul Matei Balș ajung și 250 de bolnavi cu gripă sau rujeolă.

"Este un sezon de gripă care la un moment dat poate să devină complicat. Lucrăm la capacitate maximă. Ce reușim să eliberăm în fiecare, bineînțeles că acele locuri se ocupă. Gândiți-vă că 20% care se prezintă în fiecare zi sunt pacienți care au nevoie de internare", a declarat dr. Adrian Marinescu.

Medicii se tem că, cel mai probabil, ne așteaptă o epidemie de gripă.

"A explodat numărul de cazuri. Și de gripe, și de rujeole și de insuficiențe respiratorii. Este posibil să ne așteptăm la o declarare a epidemiei de gripă. Multe cazuri grave, cu insuficient respiratorii, fie că vorbim de covid, gripă, rujeolă", a declarat dr. Andra Maxim.

"Datele oficiale arată cât de gravă este situația.

Până acum, gripa a făcut 22 de victime, rujeola alte 4. Cea mai recentă raportare a INSP arată că în doar 7 zile s-au înregistrat peste 100 de mii de cazuri", a transmis Mădălina Bichir, reporter Știrile Kanal D.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Medicii ne mai atenționează că boala nu ține cont de vârstă.

La Institutul pentru Sănătatea Mamei şi Copilului, camera de gardă, plină de copii bolnavi, este un adevărat furnicar.

"Nu e un moment foarte bun epidemiologic vorbind. Avem îngrijorător de multe cazuri de co-infectii virale, adică gripa plus altceva", a declarat dr. Mihai Craiu.

Între 30 și 40 de cazuri de gripă sunt confirmate zilnic numai în acest spital. Cu toate că ultimele zile au adus temperaturi geroase, pare că frigul nu contribuie la eradicarea virusurilor.

"Virusuruile nefiind ființe vii, nu trăiesc, deci nu pot fi omorâte de temperatura rece, poate să fie oricât, -5 grade sau +6 grade, pentru virusuri care pot exista în formă contagioasă pe suprafețe, pe mâini, pe jucării, nu contează temperatura ambientală", a declarat dr. Mihai Craiu.

Pentru a face față crizei generate de avalanșa de cazuri de gripă și rujeolă, spitalele au impus restricții de acces vizitatorilor.

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citește și: VIDEO- Crește numărul deceselor din cauza gripei. Testele de laborator au confirmat în acest sezon 22 de decese din cauza gripei


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si