Close sidebar
Close sidebar

VIDEO- Românii călătoresc în ciuda biletelor de avion scumpe. Cu cât s-au scumpit zborurile?

Prețurile biletelor de avion au ajuns destul de piperate. Chiar și așa românii nu par să-și facă griji, iar specialiștii estimează că în acest an cererea de vacanțe va crește cu 20%.

Redactia Stirile Kanal D,

Prețul biletelor de avion sare în aer [Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

„Pofta de călătorii a românilor nu poate fi stăvilită nici de prețurile piperate ale biletelor de avion. Cererea de vacanţe va creşte cu 20 la sută în acest an, estimează specialiștii, cu toate că zborurile s-au scumpit și cu 50 la sută în unele cazuri. Deja sunt companii aeriene care au anunțat că vor majora tarifele în această vară”, a transmis Christian Sabbagh, prezentatorul Știrilor Kanal D.

Bilete scumpe, cereri de vacanțe mari

Aeroportul Henri Conadă parea neîncăpător la orele prânzului. Mii de călători trec zilnic prin cel mai mare aeroport din tară, cu toate că biletele de avion înregistrează o scumpire semnificativă. Cele mai recente date ale Institului Național de Statistică arată că majorarea este de peste 20 la sută.
„Un motiv al scumpirii biletelor de avion este tocmai creșterea cererii.

Creșterea estimată pentru acest an este estimată la 20 la sută, dar sunt situații în care tarifele au crescut și cu 50 la sută sau poate s-au și dublat”, a explicat un reprezentant ANAT.
Dacă în urmă cu un an an plăteam pentru un bilet de avion dus-întors spre Napoli în jur de 100 de euro, acum costă cu peste 50 de euro mai mult. Preţul e mai mare şi pentru Milano sau Larnaca.
Pentru o cursă internă plătim mai mult chiar și cu 80 de euro. Unele țări europene au luat măsuri. Reprezentanții unei companii low-cost au anunțat că vor scumpi biletele de avion în această vară cu până la 20%, din cauza aeronavelor insuficiente.
În Europa, alte țări au luat măsuri pentru a reduce călătoriile cu avionul.
„În timp ce Spania a interzis mai multe zboruri interne pe distanțe ce pot fi parcurse cu trenul, la noi o astfel de măsură este departe de a deveni realitate.
Dacă ne gândim că o călătorie București-Cluj cu trenul poate dura și 14 ore, iar drumul până la Timișoara este parcurs în aproximativ 10 ore, comparativ cu un zbor pe aceeași distanță care durează numai o oră”, a transmis Mădălina Bichir, reporterul Știrilor Kanal D.
Cererea agențiilor de turism a depășit așteptările deja în primele două luni ale acestui an.
„Creșterea e una semnificativă în funcție de destinațiile pe care le alegem.
Avem creșteri de peste 50-60 la sută, ba chiar avem destinații cu creștere 70-80 la sută”, a explicat managerul unei agenții de turism.
Dacă anul trecut aproximativ 15 milioane de pasageri au tranzitat aeroportul din Otopeni, anul acesta reprezentanții aeroportului estimează că vom ajunge la 16 milioane de călători.

Citește și: VIDEO- Românii se gândesc la vacanțele de Paște și 1 mai. Ce destinații sunt preferate și ce preț are un sejur?

Citeste si: Pensiile românilor, micșorate înainte de recalcularea din septembrie! Din ce cauză au primit unii pensionari decizii de reducere a pensiilor- kanald.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI