Close sidebar
Close sidebar

VIDEO- Se apropie luna martie, iar producătorii au început pregătirile pentru Mărțișor. Ce mărțisoare sunt la mare căutare?

Mai e puțin și vine 1 martie, ziua dedicată Mărțișorului. Ce mărțișoare pregătesc producătorii?

Redactia Stirile Kanal D,

Pregătiri pentru mărțișor [Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

„Flori, păsări, insecte și fel de fel de figurine sub forma de broșe, pandantive sau cercei. Figurinele lucrate manual cu multa migală sunt la mare căutare în această perioadă, așa că afacerile de sezon câștigă teren. Artizanii se pregătesc să întâmpine luna martie cu tot felul de mărțișoare speciale”, a transmis Cristian Sabbagh.

Pregătiri pentru mărțișor

Romanii preferă tot mai mult mărțișoarele unicat, iar acest lucru se vede și în oferta pe care artizanii o pregătesc de zor zilele acestea. Figurine lucrate cu multă îndemânare prind contur în mâinile meșterilor. În acest atelier din Orlat se pregătesc mărțișoare din lemn reciclat.

Citește și: Prima zi de primăvară din 2024: Obiceiuri frumoase pentru 1 Martie

Fiecare mărțișor este unicat și este inspirat de farmecul naturii din Mărginimea Sibiului.

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Gemenii dați dispăruți în Târgu Jiu au fost găsiți în Arad. Își închiriaseră o garsonieră și urmăreau știri despre ei- antena3.ro

Într-un alt atelier din Sibiu se lucrează de zor la mărțișoare din lut.

Niciun detaliu nu este lăsat la voia întâmplării. La unele mărțișoare se lucrează chiar și câteva ore.

Prețurile pentru un mărțișor confecționat manual încep de 8 lei și ajung până la 80 de lei in funcție de mărimea și complexitatea acestuia.

Citește-ne pe

Clipul zilei
NOUTĂȚI