Close sidebar
Close sidebar

VIDEO: Șoferii care beau socată sau savurează o anumită înghețată riscă să rămână fără permis/ Polițist: ”E bine să așteptăm câteva minute după ce am băut socată înainte să conducem”

Un polițist a făcut un experiment pe Youtube, în care a băut un pahar de socată, iar mai apoi a suflat în alcooltest. Același experiment a fost făcut și cu o înghețată cu alcool luată de la o cofetărie.

Stefania Pavel,

Un polițist a făcut un experiment pe Youtube, în care a băut un pahar de socată, iar mai apoi a suflat în alcooltest. Același experiment a fost făcut și cu o înghețată cu alcool luată de la o cofetărie.

[Sursa foto: Captură ecran Tavi Perțea - Youtube]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Polițistul Tavi Perțea a făcut un nou experiment cu privire la riscurile la care se expun șoferii atunci când consumă diverse băuturi, chiar și nealcoolice, conform Observatorul Prahova.

Polițistul a sfătuit șoferii să nu conducă imediat după ce au consumat socată

”Nu am pus alcool sau ceva care aibă legătură cu alcoolul. Flori de soc, apă, zahăr și lămâie. Și mai sunt, poate, două sau trei ingredient secrete, dar sigur nu conțin alcool”, explică poliţistul Tavi Perțea, înainte de a bea un pahar cu socată.

Citește și: Pensionar din Germania, săltat de acasă de poliție pentru că a refuzat să plătească o amendă din pandemie

După ce a băut această băutură banală, polițistul și-a făcut imediat testul, iar rezultatul a fost surprinzător: 0,25 mg/l alcool pur în aerul expirat. Astfel, dacă ar fi fost oprit în trafic la acel moment, acesta rămânea fără permis de conducere.

Citeste si: INTERVIU Ce face Dan Negru înainte de a intra pe platoul de televiziune. Gestul care i-a adus porecla de „regele audiențelor”- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Melania Trump spune că este „mândră” de fotografiile cu ea nud: „De-a lungul istoriei artiști au venerat corpul uman”- antena3.ro

După cinci minute, polițistul a repetat testul, iar rezultatul a fost 0.

”Așadar, e bine să așteptăm câteva minute după ce am băut socată înainte să conducem ca să nu avem surprize” a fost concluzia polițistului.

Citește și: Un italian a găsit în pereții casei moștenite o comoară de miliarde de lire. "Economiile de-o viață ale bunicului meu"

Acesta a mâncat și o înghețată cu alcool, preparată pe loc la o cofetărie, iar etilotestul a indicat 0,22.

După cinci minute, rezultatul a fost 0.

”În cazul în care ați consumat băuturi sau alimente de acest fel eu vă recomand să solicitați probe de sânge” a spus Perțea.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI