Close sidebar
Close sidebar

VIDEO | Spaima de gripă. Cât de bine ne protejează măștile medicinale. Sfaturile medicului Ovidiu Peneș

Spaima de gripă a golit farmaciile de măști de protecție, iar oamenii se tem că, în lipsa lor, sunt mai vulnerabili în fața virusului. În ce măsură și în ce condiții ne protejează măștile, aflăm de la specialiști.

D.S.,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Au fost împărțite gratuit în autobuze și tramvaie, le zărim frecvent în aeroport și la gară și par să fi rămas unicul mijloc de apărare împotriva gripei. Sunt însă măștile de protecție cu adevărat folositoare? Doamna din imagini crede că da: Am avut puțin nasul înfundat și le port ca să nu dau mai departe virusul la alți oameni.

În schimb, o domnișoară consideră că măștile nu ajută prea mult. Preferă, în schimb, să se ferească de gripă prin alimentație sănătoasă și sport.

Soarele s-a arătat în toată splendoarea sa, iar oamenii au ieșit la plimbare în parcuri. Chiar și așa, virusul gripal bântuie încă prin capitală, acolo unde s-au înregistrat nu mai puțin de 1366 de cazuri de gripă, dintre care 74 au fost confirmate în laborator.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Citeste si: Al 13-lea deces din cauza gripei: încă un bărbat din Harghita a murit

Cât de bine ne protejează măștile medicinale

La nivel național, sunt cu peste 7 la sută mai multe cazuri decât în aceeași perioadă a anului trecut. Ne ajută măștile în aceste condiții?

Dr. OVIDIU PENEȘ, medic generalist: Asta e o mască chirurgicală, deci ea ne ajută să nu răspândim mai degrabă la exterior diverse lucruri.

Și, în același timp, realizează și o minimă protecție în sens invers.

Altfel spus, dacă nu suntem purtătorul virusului, masca nu este suficientă pentru a ne proteja. La alte gesturi trebuie să fim atenţi.

Dr. OVIDIU PENEȘ: Să ne spălăm pe mâini cu apă și săpun din abundență și să lăsăm la exteriorul casei hainele cu care am fost în colectivități.

Numărul total al persoanelor răpuse de gripă a ajuns la 13.

Citeste si: Delia Matache a mâncat carne de liliac, sursă a infecției de coronavirus! Cântăreața a ajuns cu bine în România

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI