Close sidebar
Close sidebar

VIDEO. Spital din Gaza, distrus de rachete. Cel puțin 500 de morți. Israelul neagă atacul și dă vina pe Jihadul islamic palestinian

Un presupus atac aerian israelian a lovit spitalul al-Ahli din orașul Gaza, unde mii de civili caută tratament medical și adăpost împotriva atacurilor necruțătoare ale Israelului. Presa arabă vorbește de cel puțin 500 de morți.

Sorin Negru,

VIDEO. Spital din Gaza, distrus de rachetele Israelului. Cel puțin 500 de morți. "Este un masacru"


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Ministerul Sănătății din Fâșia Gaza spune că cel puțin 500 de persoane au fost ucise într-un presupus atac aerian israelian asupra spitalului al-Ahli din enclava aflată sub asediu, transmite Al Jazeera.

UPDATE. Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat că „teroriştii barbari” din Gaza au bombardat spitalul Al Alhi, iar armata israeliană nu este responsabilă pentru atac.  

UPDATE. Armata israeliană spune că informațiile sale arată că gruparea Jihadul islamic palestinian este responsabil pentru atacul asupra spitalului.

Purtătorul de cuvânt al IDF, locotenent-colonelul Peter Lerner, a declarat că un baraj de rachete din Gaza, destinat Israelului, a trecut în apropierea spitalului din Gaza când acesta a fost lovit.

Guvernul Hamas din Gaza a descris atacul drept „crimă de război”.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

„Spitalul găzduia sute de bolnavi, răniți și oameni strămuți forțat din casele lor” din cauza altor atacuri israeliene, se arată într-un comunicat.

Aproximativ 3.000 de oameni au fost uciși în atacurile israeliene peste Fâșia Gaza de la izbucnirea războiului pe 7 octombrie. Peste 1.400 de oameni au fost uciși în Israel.

„Spitalul găzduia sute de bolnavi, răniți și oameni strămuți forțat din casele lor”

[Sursa foto: Twitter]

Ce spune armata Israelului despre distrugerea spitalului din Gaza

Hamas a acuzat Israelul de genocid, spunând că este responsabil pentru decesele oamenilor nevinovați din spital.

„Facem apel la comunitatea internațională și țările arabe și islamice să-și asume responsabilitățile și să intervină imediat acum pentru a opri aroganța ocupației și a armatei sale fasciste”, a transmis Hamas.

De partea cealaltă, purtătorul de cuvânt al Forțelor de Apărare israeliene (IDF), Daniel Hagari, a declarat la scurt timp după incident că IDF cercetează ceea ce s-a întâmplat, menționând că, deși sunt desfășurate multe lovituri în toată Gaza, există și multe lansări eșuate și multe rapoarte false din partea Hamas.

Știre în curs de actualizare

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI