Close sidebar
Close sidebar

VIDEO- Spitalele, la un pas de moarte clinică. Lipsa medicilor împinge sistemul medical într-un colaps

În spitale nu există medici suficienți pentru a trata pacienții. În aceste condiții, sistemul medical se află la un pas de moarte clinică, de un colaps.

Redactia Stirile Kanal D,

Spitalele, la un pas de moarte clinică [Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Lipsa acută a personalului medical pune pe butuci spitalele din țară. Camera de gardă a spitalului de copii Victor Gomoiu riscă să fie închisă, din cauza penuriei de cadre medicale. Asistentele si medicii abia mai fac față turelor suplimentare și sutelor de pacienți care se prezintă la camera de gardă, a transmis Silvia Ioniță.

Spitalele, la un pas de moarte clinică

Adelina Ichim lucrează de doi ani ca medic specialist în pediatrie la spitalul Victor Gomoiu din Capitală. De anul trecut, din luna mai, de când au fost blocate posturile în sistemul medical, conducerea spitalului nu a mai putut organiza concursuri de ocupare a posturilor. Iar acum un singur medic sau o asistentă trebuie să se îngrijească și de 230 de pacienți într-o singura zi.

Ne mai trebuiesc 10 asistente cel puțin doar pe camera de garda, iar in spital sun 70 de posturi care așteaptă să fie ocupate. Într-o tură de 12 ore ajung să se ocupe și de 100 de persoane o singură asistentă care trebuie să alerge între cabinetele de consultație, care să scrie pacientii in registru și să efectueze manevrele stabilite în urma evaluării, a declarat Adelina Ichim, medic pediatru.

Medicii și asistentele de aici nu mai știu ce sunt sărbătorile sau zilele libere, pentru că trebuie să fie prezenți mereu la datorie. Fara personal suficient spitalul Victor Gomoiu se află într-un risc permanent de suspendare a activității în orice sector, inclusiv în camera de gardă.

Este posibilă suspendarea activității sau restrângerea activității pe toatele secțiile, chiar și a camerei de gardă. Am dori ca la ora 19.00

să se închidă camera de gardă. Camera de garda era deschisă 24 din 24. Suntem în situația de a nu mai putea asigura continuitatea actului medical, lipsa personalului înseamna epuizarea personalului deja existent, aceștia fiind obligați sa lucreze suplimentar. Nu vă ascund faptul că există inclusiv riscul acordării unui act medical deficitar, a declarat un doctor.

Zilnic, în plin sezon al gripelor și al infecțiilor respiratorii, la spitalul Gomoiu ajung între 170 și chiar peste 200 de copii, iar mulți dintre ei au nevoie și de internare.

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Gemenii dați dispăruți în Târgu Jiu au fost găsiți în Arad. Își închiriaseră o garsonieră și urmăreau știri despre ei- antena3.ro

Paturile se ocupă constant. Cu greu se mai găsește un loc liber spre disperarea părinților. Pe lângă medici, eroinele acestor săptămâni sunt asistentele, care lucrează în ture suplimentare și fac sarcinile a 3-4 persoane odată.

Toți colegii din camera de gardă lucrăm ture suplimentare. Și nu de acum, ci de luni bune. Tura mea începe dimineața la 7 și se termină seara la 9, 20, 21, 22 depinde de nevoi. 3-4 ture de câte 12 ore, ceea ce e mult, a declarat o asistentă.

Doar că speranța nu se mai întrezărește. Sefa AdminsitraTiei Spitalelor și Serviciilor Medicale București spune că situașia este critică în mai toate spitalele din Capitală.

Adminsitrația spitalelor a făcut deja un apel de urgență către Guvern pentru a găsi soluții rapide, astfel încât să se evite un colaps general în sistemul medical.

Citește și: O bătrână s-a ales cu brațele rupte, după ce a fost internată într-un spital din Mureș. Rudele femeii au depus plângere și spun că aceasta nu avea fracturi înainte de spitalizare

Citeste si: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul Melissei, fiica lui Alin Oprea, pentru tatăl ei. Larisa Oprea abia acum l-a făcut public printre lacrimi: "Dacă o data în viața ta spuneai adevărul..."- radioimpuls.ro

Citeste si: Gemenii dați dispăruți în Târgu Jiu au fost găsiți în Arad. Își închiriaseră o garsonieră și urmăreau știri despre ei- antena3.ro

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
NOUTĂȚI